Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΡΟΛ ΦΛΥΝ. Η ΤΑΡΑΧΩΔΗΣ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ


O βίος του έρολ Φλιν υπήρξε, το λιγότερο, ταραχώδης. Στα 20 του κατηγορήθηκε για φόνο, όταν ξυλοφόρτωσε μέχρι θανάτου έναν μαστροπό, σε μια κακόφημη συνοικία του Σύδνεϋ. Στα 30 του ήταν ένας τεράστιος σταρ, με κλίση σε κάθε είδους ηδονιστικό πειρασμό. Στα 33 του ήταν με το ένα πόδι στη φυλακή λόγω καταγγελίας για βιασμό. Μέσω των ταινιών «Kάπτεν Mπλαντ» και «Pομπέν των Δασών», είχε ήδη επιβάλει τη φήμη του άντρα με τις αμέτρητες ερωμένες αλλά και αρκετούς εραστές όπως τουλάχιστον έγραψαν σε πολλά βιβλία μετά τον θάνατο του. Ήταν ο δόν ζουάν του χόλιγουντ αλλά και ένας αμετανόητος πότης ώσπου στις 27 Σεπτεμβρίου του 1942, υπέπεσε σε ένα ολέθριο σφάλμα: αποπλάνησε τη 17χρονη Mπέτι Xάνσεν, στη διάρκεια ενός πάρτι. Tο σκάνδαλο και η δίκη που ακολούθησε έγιναν το πρώτο θέμα της εποχής, επισκιάζοντας μέχρι και τις ειδήσεις από την εμπόλεμη Eυρώπη. Στη δίκη, και η 16χρονη Πέγκι Σάτερλι δήλωσε ότι είχε αποπλανηθεί από τον Φλιν με τον ίδιο να απαντά ότι το κορίτσι έμοιαζε με 25 ετών. Τα κινηματογραφικά στούντιο όμως είχαν δύναμη, πίεσαν και ο ηθοποιός αθωώθηκε.
Ο Έρολ γεννήθηκε 20 Ιουνίου 1909  στην Τασμανία, όπου ο πατέρας του ήταν καθηγητής βιολογίας στο τοπικό Πανεπιστήμιο. Οι γονείς του είχαν γεννηθεί στην Αυστραλία από βρετανούς προγόνους οι οποίοι είχαν φθάσει στην Τασμανία ως κατάδικοι. Εκδιώχθηκε πολλές φορές από το σχολείο εξαιτίας της εμπλοκής του σε καβγάδες αλλά και της ερωτικής σχέσης με την καθαρίστρια του σχολείου. Σε ηλικία 20 ετών μετακόμισε στη Νέα Γουινέα όπου αγόρασε μια φυτεία καπνού, επιχείρηση η οποία απέτυχε όπως και η επιχείρηση εξόρυξης χαλκού που έστησε αργότερα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο Φλιν έφυγε για το Ηνωμένο Βασίλειο και κατάφερε να πιάσει δουλειά ως ηθοποιός. 
Το 42 πήρε την αμερικανική ιθαγένεια και έκανε αμέσως αίσθηση με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Κάπτεν Μπλαντ. Γρήγορα καθιερώθηκε ως ηθοποιός που υποδυόταν τον άφοβο, ρομαντικό, ριψοκίνδυνο και ικανό ξιφομάχο ήρωα ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά μιας όμορφης γυναίκας, σώζοντας ταυτόχρονα την κοινωνία. Η κατάσταση της υγείας του ήταν πάντα κακή. Ο Φλιν, όχι μόνο είχε μεγαλοκαρδία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μία καρδιακή προσβολή, αλλά υπέφερε επίσης από φυματίωση, πόνους στην πλάτη και κρίσεις ελονοσίας από την οποία είχε προσβληθεί στη Νέα Γουινέα. Τη δεκαετία του 1950 είχε γίνει μια κακή απομίμηση του εαυτού του. Η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, είχε ως αποτέλεσμα να φαίνεται πρόωρα γερασμένος, ενώ και το πρόσωπό του ήταν πρησμένο.
Ο Φλύν υπερηφανευόταν ότι από το κρεβάτι του είχαν περάσει περισσότεροι από 14.000 άνδρες και γυναίκες. Φρόντισε μάλιστα να μυήσει στα μυστικά του σεξ και το γιο του, Σον. Από την ηλικία των 15 ετών τον έπαιρνε σε οίκους ανοχής και μοιραζόταν μαζί του την ίδια γυναίκα, γεγονός από το οποίο χώρισε με την Γαλλίδα σύζυγό του, Λιλί Νταμιτά. 
Ο Σον Φλιν υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής αλλά η ζωή του δεν είχε χολιγουντιανό χάπι εντ. Προσπάθησε αρχικά να γίνει ηθοποιός σαν τον πατέρα του, η ηθοποιία όμως δεν τον τραβούσε τόσο όσο η δημοσιογραφία, γι’ αυτό και έπεσε στα βαθιά, καλύπτοντας τους πολέμους των Αμερικανών στην Καμπότζη για το περιοδικό τάιμ. Η αδρεναλίνη τον γοήτευε, αλλά δυστυχώς εξαφανίστηκε μαζί με τον συνάδελφό του Ντάνα Στόουν, πριν από 40 χρόνια σε ένα εχθρικό στρατιωτικό μπλόκο. Πριν από 2 χρόνια αγρότες στην Καμπότζη βρήκαν τα λείψανα των αγνοουμένων. Η μητέρα του πέθανε το 1994 χωρίς να μάθει ποτέ τι απέγινε το παιδί της, ενώ ο πατέρας του άφησε την τελευταία του πνοή το 1959, στα 50 του χρόνια. Ο έρολ φλύν είχε παντρευτεί τρεις φορές αποκτώντας συνολικά τέσσερα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου