Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΡΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο αμερικανικής σειράς, είναι όμως είναι μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή, ένας πραγματικός εφιάλτης για τρεις οικογένειες που εδώ και 10 χρόνια είχαν χάσει 3 κορίτσια και τώρα βρέθηκαν ζωντανές. Οι τρεις κοπέλες είχαν απαχθεί σε ηλικία 17, 16 και 21 ετών και εντοπίστηκαν σε σπίτι στο Κλίβελαντ, λίγα μόλις μετρά από το σημείο που εξαφανίστηκαν. Είναι ίσως ή πρώτη φορά στα χρονικά που τρία άγνωστα μεταξύ τους θύματα απαγωγής εντοπίζονται ζωντανά και μάλιστα σε καλή κατάσταση, η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι τρία μεσήλικα αδέρφια κρατούσαν φυλακισμένα μικρά κορίτσια για να ικανοποιούν τις αρρωστημένες τους ορέξεις. Η ελπίδα όμως των συγγενών και των αρχών δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει και τώρα τα τρία κορίτσια επέστρεψαν στις οικογένειες τους. Το θρίλερ τελείωσε με ανέλπιστα καλό τέλος.      
Η Άμαντα Μπέρι ήταν 17 ετών όταν απήχθη. Εθεάθη για τελευταία φορά μετά το τέλος της βάρδιας της σε εστιατόριο  στο Κλίβελαντ, το 2003. Ήταν η παραμονή των γενεθλίων της. Η Τζίνα ΝτεΤζίζους εξαφανίστηκε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2004 και ενώ ήταν 16 ετών καθώς επέστρεφε στην κατοικία της από το σχολείο όπου φοιτούσεΗ Μισέλ Νάιτ εξαφανίστηκε το 2002 σε ηλικία 21 ετών. Η Ντετζίζους και η Μπέρι απήχθησαν. Και οι 3 έμειναν φυλακισμένες στο σπίτι τριών ισπανόφωνων αδερφών οι οποίοι συνελήφθησαν. Είναι ηλικίας 50, 52 και 54 ετών. Ο ένας μάλιστα ο 52χρονος Άριελ Κάστρο είναι οδηγός σε δημόσια σχολεία του Κλίβελαντ.
Οι γυναίκες ήταν φυλακισμένες στο υπόγειο του σπιτιού χωρίς να έχουν δει το φως του ήλιου από την ημέρα που εξαφανίστηκαν. Οι δράστες τις βίαζαν και τις κρατούσαν εκεί με την απειλή όπλων. Όλα αυτά μέχρι που ο γείτονας Τσαρλς Ράμσεϊ άκουσε περίεργους θορύβους από το υπόγειο του διπλανού σπιτιού, κάλεσε την αστυνομία και όλα αποκαλύφθηκαν. η Αμάντα Μπέρι ήταν απελπισμένη, λέει ο γείτονας  καθώς ήθελε να βγει από το σπίτι, αλλά η πόρτα δεν άνοιγε. ύστερα κάλεσε την άμεση δράση από το κινητό του και ενημέρωσε ότι ήταν ζωντανή. «Βοηθήστε με, είμαι η Aμάντα Μπέρι.. Με έχουν απαγάγει δέκα χρόνια τώρα. Είμαι ελεύθερη τώρα!» ακούγεται να λέει η 26χρονη στο καταγεγραμμένο τηλεφώνημά της που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.
η Μπέρι βγήκε από το σπίτι μαζί με ένα κοριτσάκι στην αγκαλιά ενώ πληροφορίες των ΜΜΕ αναφέρουν ότι και ένα ακόμη παιδάκι βρέθηκε μαζί με τις τρεις γυναίκες στο σπίτι στο Κλίβελαντ. Οι γυναίκες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αν και σύμφωνα με την αστυνομία η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. 
Φίλη της οικογένειας της Μπέρι δήλωσε ότι η μητέρα της Αμάντα πέθανε σε ηλικία 47 ετών από τη θλίψη της, αφού η απώλεια της μοναχοκόρης της ήταν τεράστια. Σε αντίθεση με την μητέρα της τζίνα που δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ότι η κόρη της θα βρεθεί κάποια ημέρα.  Σύμφωνα με την αστυνομία που ερευνά την υπόθεση, όλα δείχνουν ότι τα κίνητρα των απαγωγέων ήταν σεξουαλικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου