Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ.. ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ Ζ.Π. ΜΠΕΛΜΟΝΤΟ

Από την μία ο 79χρονος ακαταμάχητος ηθοποιός Jean-Paul Belmondo, από την άλλη η 37χρονη σύζυγος του, πρώην μις Βελγίου και κουνελάκι του πλέιμπου. Και στην μέση ο πρώην σύζυγος της υπόδικος κακοποιός, η περιουσία του ηθοποιού, οι απειλές για την ζωή του και οι έρευνες της αστυνομίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η υπόθεση όπως καταλάβατε μοιάζει με κουβάρι αλλά ο Μπελμοντό αποφάσισε να το ξετυλίξει αρχής γενομένης με ένα διαζύγιο. 4 χρόνια μετά τον φανταχτερό γάμο του με την κατά 42 χρόνια μικρότερη Μπάρμπαρα Γκαντόλφι, αποφάσισε να τραβήξει χωριστό δρόμο γιατί η όμορφη Βελγίδα είναι στο στόχαστρο της αστυνομίας για τη διερεύνηση ύποπτων εισροών χρημάτων στους λογαριασμούς της.
ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Ο μπελμονμτό, υπέστη εγκεφαλικό το 2001. Όπως έκαναν και οι ήρωες που ενσάρκωνε στις ταινίες του, δεν το έβαλε κάτω. Μπορεί τα μαλλιά του να είναι πλέον κάτασπρα και οι ρυτίδες να έχουν χαραχτεί βαθιά στο πρόσωπο του, αντιμετώπισε όμως την περιπέτεια, ξαναστάθηκε στα πόδια του και πάνω στην ανάρρωση, σε μια έξοδο για φαγητό στην Κυανή Ακτή γνώρισε την Μπάρμπαρα με τα πλούσια κάλλη η οποία του πήρε τα μυαλά. Το πρώην μοντέλο ζούσε σε χλιδάτη έπαυλη με τα 2 παιδιά της και τα σκυλιά της που έχουν τα ονόματα γνωστών οίκων μόδας!. Η Μπάρμπαρα όμως είχε και επιχειρηματικές δραστηριότητες αφού μαζί με τον πρώην της φρέντερικ βαντερβιλτ διευθύνει κέντρα στριπτίζ, πολυτελή κλαμπ και εστιατόρια, κλάμπ ανταλλαγής συντρόφων στο Βέλγιο, εταιρία με λιμουζίνες στο Ντουμπάι, εργοστάσιο ενεργειακών αναψυκτικών και πολλά άλλα με αποτέλεσμα το όνομα της να εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Μια υπόθεση για την οποία ο Μπελμοντό την υπερασπίστηκε με θέρμη στη γαλλική τηλεόραση υποστηρίζοντας ότι επειδή η Μπάρμπαρα δουλεύει νύχτα δεν σημαίνει κιόλας ότι είναι και κακό κορίτσι!. Ήταν τόσο ερωτευμένος μαζί της που το 2008 αγνόησε ανώνυμες απειλές ότι θα λάβει το κεφάλι της 6χρονης, τότε, κόρης του σε κουτί αν δεν χωρίσει από τη νέα του κατάκτηση.
Όταν όμως τον περασμένο Ιούνιο η αστυνομία κάλεσε τον μπελμοντό για κατάθεση τότε κατάλαβε τι συνέβαινε την τελευταία 4ετία. Οι αστυνομικοί του είπαν ότι το τηλέφωνο του, ήταν υπό παρακολούθηση και η σύζυγος του αποσκοπούσε στην υφαρπαγή της ανυπολόγιστης περιουσίας του σε συνεργασία με τον υπόδικο πρώην άνδρα της. Μάλιστα ετοιμαζόταν να της δανείσει τα πρώτα 200.000 δολάρια αλλά τον πρόλαβαν οι δικαστικές εξελίξεις. Ο γάλλος ηθοποιός μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας από την στιγμή που η Βελγική αστυνομία ερευνά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της μπάρμπαρα στην Οστάνδη. Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο και στην βίλα της μπάρμπαρα, πάγωσε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και την κατηγορεί πλέον και για μαστροπεία.


Ο μπελμποντό έχει κάνει άλλους 2 γάμους: με την Ελοντί Κονσταντάν από το 1953 ως το 1965 με την οποία χώρισε διατηρώντας δεσμό με την Ούρσουλα Άντρες, και με την Ναταλί Ταρντιβέλ, την οποία γνώρισε το 1989 όταν αυτή ήταν ακόμη 24 ετών και παντρεύτηκε το 2002. Από τους 2 του γάμους απέκτησε 4 παιδιά, η μεγαλύτερή του κόρη, όμως, σκοτώθηκε το 1994. Παρά τα 78 του χρόνια και την μικρή κινηματογραφική του δραστηριότητα τις τελευταίες 2 δεκαετίες, ο Γάλλος αστέρας του κινηματογράφου που υπήρξε στο παρελθόν χτίστης και μποξέρ, λατρεύεται ακόμη από το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου