Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΧΛΙΔΑΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΕΙ

Εκεί, στο σουλτανάτο του Μπρουνέι, σίγουρα δεν γνωρίζουν τι σημαίνει κρίση γι αυτό και ο βαθύπλουτος σουλτάνος δεν έκανε εκπτώσεις στον γάμο της κόρης του, της 32χρονης πριγκίπισσας Χαφιζάζ με τον 29χρονο Ρουζαϊνί. 1.700 καλεσμένοι πέρασαν τις πύλες του χρυσού παλατιού και τίμησαν με την παρουσία τους τον γάμο. Οι εορτασμοί κράτησαν 14 ημέρες και κόστισαν περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια!.
Αρχηγός Κράτους είναι ο Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ, η οικογένεια του οποίου διοικεί την χώρα των 400 χιλιάδων κατοίκων, εδώ και 600 χρόνια. Γνωστός μεγιστάνας σε όλο τον κόσμο για το χαρέμι του, για τις χρυσές λεκάνες στο μπάνιο του παλατιού του, και για το Βιβλίο Γκίνες που μπήκε επειδή έχει στην κατοχή του πάνω από 7.000 αυτοκίνητα.

Κατόπιν δικής του παραγγελίας δύο από τις πιο γνωστές εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο, η Porsche και η Rolls Royce, συνεργάστηκαν ώστε να κατασκευάσουν το μοναδικό αυτοκίνητο από χρυσάφι που βλέπετε. Έχει στην κατοχή του το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές παλάτι στον κόσμο με 1788 δωμάτια διακοσμημένα σχεδόν αποκλειστικά με χρυσό και διαμάντια και 257 μπάνια διακοσμημένα με χρυσό και ασήμι.
Ο Σουλτάνος είναι ιδιαίτερα μοντέρνος και ευφυής, εμφανίζεται ντυμένος με στρατιωτικές στολές, παραδοσιακές φορεσιές αλλά και casual δυτικά ρούχα. Υπήρξε παντρεμένος με μία αεροσυνοδό, με την οποία όμως χώρισε. Παρ' ότι έχει το δικαίωμα 4 συζύγων προτιμά να διατηρεί τις θέσεις κενές. Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχει στον χρυσό αν κρίνει κανείς από τα βασιλικά προσωπικά αντικείμενα, αλλά και από τους 29 ολόχρυσους τρούλους που δεσπόζουν στο επιβλητικό τέμενος καθώς ο Σουλτάνος είναι ο 29ος της δυναστείας. 
Αυτό το πλούσιο κράτος βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία πάνω στο νησί Βόρνεο και είναι πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Από το 1932 εμπορεύεται το πετρέλαιό του, ενώ από το 1973 κατάφερε να επεξεργάζεται τα κοιτάσματα τα οποία πλέον μπορεί να στείλει με πλοία σε κάθε γωνιά της γης. Ο πλούτος της χώρας τροφοδοτεί το Κράτος Πρόνοιας και εξασφαλίζει την ευλαβική υπακοή των πολιτών χαρίζοντας έτσι τη δυνατότητα στο Σουλτάνο να ζει πραγματικά πέρα από τα όρια της χλιδής.
κάτοικοι του Μπρουνέι είναι ένας πραγματικά ειρηνικός λαός χωρίς διαδηλώσεις ή πορείες, αφού δεν υπάρχουν άστεγοι, πεινασμένοι ή ζητιάνοι. Σε όσους πολίτες δεν έχουν δική τους γη παρέχονται σπίτια δωρεάν, τα οποία μπορούν να αγοράσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Στους φτωχότερους πολίτες δίνεται δωρεάν μία έκταση. Αν κάποιος πολίτης νοσήσει, όσο σοβαρή ή απλή κι αν είναι η περίθαλψη που θα χρειαστεί, φεύγοντας θα αφήσει μόνο ένα συμβολικό ποσό. Σε περίπτωση που κάποια ασθένεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα νοσοκομεία της χώρας και ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί στο εξωτερικό, τότε το Κράτος καλύπτει όλα τα έξοδα.
Οι μαθητές ενθαρρύνονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους μέχρι και το πανεπιστημιακό επίπεδο και όχι μόνο δε θα πληρώσουν τίποτα οι οικογένειες τους, αλλά οι αριστούχοι φοιτητές χρηματοδοτούνται για να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στο εξωτερικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου