Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΑΔΕΡΦΕΣ ΦΩΚΕΝΣ, ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ.. ΠΙΑΤΣΑΣ!

Η Louise και η Martine Fokkens είναι δύο Ολλανδέζες που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά δύο ηλικιωμένων γυναικών. Αυτό που τις κάνει ιδιαίτερες είναι το γεγονός ότι εδώ και 50 χρόνια εξασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Έχουν πλαγιάσει με 335.000 πελάτες διαφόρων εθνικοτήτων από την δεκαετία του 60. Οι δίδυμες αδερφές, που μόλις έκλεισαν τα 70, είναι τα δύο μεγαλύτερα σε ηλικία «κορίτσια των βιτρινών», του πασίγνωστου δρόμου στο Άμστερνταμ που συνολικά, έχουν ξεπεράσει τα 100 χρόνια στην πορνεία. Η Louise δεν εργάζεται πια είπε αφού αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω της αρθρίτιδας, ενώ η αδερφή της το παλεύει ακόμη δυο τρεις φορές την εβδομάδα.


Οι αδερφές φόκενς, υποστηρίζουν ότι, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες του είδους. Είναι οι πρώτες που ξεφορτώθηκαν τους νταβατζήδες, άνοιξαν δικό τους οίκο ανοχής, και ίδρυσαν το πρώτο συνδικάτο ιερόδουλων. Η ιστορία της ζωής τους δημοσιοποιήθηκε όταν αποφάσισαν να γράψουν ένα βιβλίο στο οποίο αποκαλύπτουν πράγματα για τη ζωή τους και τη δουλειά τους ενώ ήδη έχει γυριστεί και ταινία με τίτλο “Meet the Fokkens”, που καταγράφει τις  σύνολο τις πλούσιες εμπειρίες τους. Πως όμως προέκυψε η πορνεία στην ζωή τους;.
 Πρώτη στο επάγγελμα βγήκε η Louise, σε ηλικία 20 ετών. Αναγκάστηκε, όπως λέει, από τον άνδρα της, ο οποίος την χτυπούσε και την απειλούσε πως, αν δεν έβγαζε ένα ικανοποιητικό ποσό για να συνεισφέρει στα οικογενειακά έξοδα, θα έπαιρνε τα 3 τους παιδιά και θα την εγκατέλειπε. Και η πορνεία ήταν ο ασφαλέστερος και πλέον προσοδοφόρος δρόμος για την ίδια. Η Martine, η οποία έχει τρία παιδιά, έμαθε πως η αδελφή της έγινε πόρνη όταν ήταν στο μαιευτήριο και γεννούσε το πρώτο της. Για να της συμπαρασταθεί και να την έχει από κοντά, ξεκίνησε να δουλεύει ως καθαρίστρια στον οίκο ανοχής που εργαζόταν. Ωστόσο, οι πελάτες, εντυπωσιασμένοι από την ομοιότητα τους, απαιτούσαν τη συμμετοχή της σε ομαδικά παιχνίδια. 2 χρόνια μετά έκαμψε τις αντιστάσεις της και  άρχισε και αυτή να εκδίδεται
Η Louise, που είναι και γιαγιά με εννιά εγγόνια, είπε πως βοήθησε την αδελφή της την πρώτης της φορά, εξηγώντας της τι ακριβώς να κάνει. Την στήριξε ψυχολογικά από τον πρώτο της κι όλας πελάτηΟι 70χρονες δεν σκέφτηκαν ποτέ να αλλάξουν επάγγελμα. Με αυτό άλλωστε μεγάλωσαν και σπούδασαν τα 7 παιδιά τους και σιγά σιγά μεταβλήθηκε σε τρόπο ζωής. Και οι δύο έχουν συναντήσει τη βία, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση, από  τα πρώτα χρόνια τους στην πορνεία που ήταν πολύ δύσκολα. 
Η επιτυχία τους πάντως είναι πολύ μεγάλη ακόμη και σήμερα, και δεν παύουν ποτέ οι σταθεροί πελάτες να θέλουν να απολαύσουν τα κάλλη τους. Αυτό που τις διακρίνει είναι η εχεμύθεια αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν πρόδωσαν την ταυτότητα των πελατών τους όσο διάσημοι κι αν ήταν. Τώρα μέσω των συνεντεύξεων και της προβολής της ζωής τους πιστεύουν ότι, εκτός από τα χρήματα που θα κερδίσουν, θα δώσουν ένα μήνυμα ζωής στα χιλιάδες κορίτσια που αναγκάζονται να καταφύγουν στο αρχαιότερο επάγγελμα. «ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια δεν χάνονται, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και απασχόλησης. Το κεφάλι, πρέπει να παραμένει ψηλά», όπως χαρακτηριστικά λένε. Η λουίζ και η μαρτίν δεν το έβαλαν ποτέ κάτω γιατί ήταν και παραμένουν ενωμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου