Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η ΝΕΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚ ΤΖΑΓΚΕΡ

Κορίτσια είχε πολλά ο Μικ Τζάγκερ στα πενήντα χρόνια καριέρας του: Ανώνυμες φαν, διάσημες του τζετ σετ, μοντέλα και ηθοποιούς που υπέκυψαν στη γοητεία του και μάλιστα χωρίς να θεωρείται ιδιαίτερα όμορφος. Στην βιογραφία που κυκλοφόρησε στην Αμερική με τίτλο «Mick, Sex and Rock and Roll, γραμμένη από τον δημοσιογράφο βιογραφιών Κρίστοφερ Αντερσεν, ανακαλύπτουμε τον μεγάλο σταρ από την πλευρά της κρεβατοκάμαράς του. Εκεί εκτός των γυναικών βρέθηκαν και άντρες όπως ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο Αντυ Γουόρχολ και ο David Bowie οι οποίοι πλάγιασαν με τον τζάγκερ.
Στα 68 χρόνια του, ο Μικ Τζάγγερ παρουσιάζεται σαν ένας Δον Ζουάν που συλλέγει αχόρταγα περιπέτειες. είχε τις πρώτες ερωτικές του εμπειρίες με τους συμμαθητές του στο σχολείο, σύμφωνα με το βιβλίο. Τα καλοκαίρια ο έφηβος Μικ κέρδιζε το χαρτζιλίκι του δουλεύοντας βοηθός στο νοσοκομείο της περιοχής του κεντ. Εκεί μια ιταλίδα νοσοκόμα που μόλις είχε πάει στην Αγγλία, τον στρίμωξε σε ένα δωμάτιο και ανάμεσα σε σεντόνια, πετσέτες έζησε την πρώτη ερωτική του περιπέτεια. Στο βιβλίο που έχει γίνει ανάρπαστο, φίλοι του τραγουδιστή υποστηρίζουν ότι ο σταρ είχε σύντομες σχέσεις με την Κάρλα Μπρούνι όταν ήταν διάσημο μανεκέν στα 23 της και ο Μικ Τζάγκερ την έκλεψε από τον Ερικ Κλάπτον. Η ερωτική τους σχέση έμεινε κρυφή και περιπετειώδης με συναντήσεις σε ξενοδοχεία των ηπα και της ευρώπης για οκτώ χρόνια. Η μόνη που γνώριζε τη σχέση ήταν η Τζέρι Χολ, σύζυγος την ίδια εποχή του τραγουδιστή των ρόλινγκ στόουνς.
Μετά τη δολοφονία του Kένεντι και τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της Αριστοτέλη Ωνάση, η Τζάκι άρχισε να βγαίνει με νεότερους άντρες. Ο Μικ Τζάγγερ, παντρεμένος εκείνη την εποχή με την Μπιάνκα, είχε μια εφήμερη σχέση με την πρώην πρώτη κυρία της Αμερικής.
 Η Τζέρι Χολ, μητέρα των 4 από τα 7 παιδιά του, ζήτησε από τον Τζάγκερ να κάνει θεραπεία σεξουαλικής αποτοξίνωσης πριν ζητήσει οριστικά διαζύγιο το 1999. Τρία χρόνια πριν είχε μια περιπετειώδη σχέση με την 27 χρόνια νεώτερή του ηθοποιό, Ούμα Θέρμαν. Ενα βράδυ που έτρωγαν σε ακριβό εστιατόριο του Λος Αντζελες ένας παπαράτσι τους φωτογράφισε. Οι σωματοφύλακες του Τζάγκερ τον χτύπησαν και του άρπαξαν την φωτογραφική μηχανή. Ο φωτογράφος πληρώθηκε τελικά 350.000 δολάρια για να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο. 
Η Αντζελίνα Τζολί δέχτηκε το 1997 να συμμετέχει στο γύρισμα ενός βίντεο κλιπ των Στόουνς και έπεσε στα δίχτυα του μικ. Σύμφωνα με τη βιογραφία, ακόμη και η πριγκίπισσα Μάργκαρετ, αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρούσε κρυφή σχέση με τον διάσημο τραγουδιστή, ενώ στο ίδιο βιβλίο αναφέρονται ως ερωμένες του η Ειμι Γουάινχαουζ αλλά και η Πίπα Μίντλεντον !.
Όπως και να χει πάντως ο Mick Jagger και η παρέα του, από το 1962 που ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι, συνδυάζουν απόλυτα το κλασικό τρίπτυχο «sex & drugs & rock’n’roll». Η ταραχώδης ζωή του κορυφαίου γκρουπ όλων των εποχών σίγουρα κρύβει πολλά και το ερωτηματικό που πλανάται είναι εάν τελικά όλο αυτό το σκηνικό του έκλυτου βίου τους είναι μέρος της αλήθειας, ή μήπως απλά είναι μύθος και μία καλοστημένη επιχείρηση που εδώ και 50 χρόνια φουσκώνει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου