Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

είναι ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής του κόσμου με 6 πρωταθλήματα NBA με τους Chicago Bulls, 3ος σκόρερ όλων των εποχών και με δυο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Όσο τεράστια ήταν η καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν και η συμβολή του στην εξάπλωση του μπάσκετ σε όλη την γη, τόσο πολυτάραχη είναι η προσωπική του ζωή. Μία σύζυγος που του χάρισε τρία παιδιά και ένα πανάκριβο διαζύγιο, ένας νέος γάμος που έρχεται με ένα πολύ ακριβό προγαμιαίο συμβόλαιο, αλλά και ένας δεσμός από το παρελθόν με ένα παιδί που ψάχνει τον πατέρα του..    


 Ο τζόρνταν, με περιουσία που ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ, αναγκάστηκε να πληρώσει 130 εκ. για να πάρει διαζύγιο από την πρώην σύζυγό του Χουανίτα Βανόι το 2006. Έτσι στα 50 του χρόνια πριν κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση του με το όμορφο μοντέλο Ιβέτ Πριέτο, διασφαλίζει τα νώτα του με ένα προγαμιαίο συμβόλαιο. Σύμφωνα με αυτό, αν το ζευγάρι χωρίσει, η 33χρονη θα λάβει 770.000 ευρώ για κάθε χρόνο γάμου. Αν ο γάμος τους διαρκέσει για πάνω από 10 χρόνια, τότε σε περίπτωση διαζυγίου θα λάβει 3,8 εκ. ευρώ για κάθε χρόνο που ήταν παντρεμένοι. 
Και μέσα σε όλα αυτά η Πάμελα Σμιθ 48 ετών εμφανίστηκε από το πουθενά καταθέτοντας αγωγή εναντίον του Μάικλ Τζόρνταν, με τον ισχυρισμό ότι ο θρύλος του μπάσκετ είχε σεξουαλική σχέση με εκείνη και πως καρπός αυτής της σχέσης είναι ο γιος της (γκράντ πιρς)Τζέι Τζόρνταν Ρέινολντς. Η Σμιθ είχε ζητήσει από το δικαστήριο να υποχρεώσει τον Τζόρνταν να υποβληθεί σε εξέταση DNA. Ο πρώην μπασκετμπολίστας είχε απαντήσει και αυτός με αγωγή αρνούμενος ότι είναι ο πατέρας και τελικά η γυναίκα αποσύρθηκε από την υπόθεση χωρίς να γίνει οικονομική διευθέτηση όπως λέει εκπρόσωπος του Τζόρνταν.
Η πρώτη επαφή του μάικλ τζόρνταν με τα αθλήματα ήταν σε εφηβική ηλικία παίζοντας μπέιζμπολ αλλά μερικά χρόνια αργότερα κόπηκε από την ομάδα του λόγω ύψους. Ήταν 1, 80 και έτσι άρχισε, ευτυχώς για όλους εμάς, το μπάσκετ. Η σκληρή προπόνηση και τα εκπληκτικά παιχνίδια που έκανε τον οδήγησαν στην υποτροφία για το Πανεπιστήμιο North Carolina. Το 1984 ξεκίνησε η καριέρα του στο ΝΒΑ με 28 πόντους ανά παιχνίδι ενώ την δεύτερη χρονιά έσπασε το πόδι του. Τα παπούτσια του, Nike Air είναι το πλέον επιτυχημένο αθλητικό παπούτσι, που εμφανίστηκε το 1985 κι από τότε πούλησε δισεκατομμύρια ζευγάρια σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. 
Το 87 ο τζόρνταν έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Τσάμπερλαϊν που σκόραρε 3.000 πόντους σε μία χρονιά, με μ.ο 37 πόντους ανά παιχνίδι! Σάρωσε τους τίτλους αλλά στις 23 Ιουλίου 1993, ο πατέρας του Τζέιμς, βρέθηκε δολοφονημένος από δύο νεαρούς και ο Τζόρνταν που ήταν πολύ δεμένος μαζί του, παραδέχτηκε ότι η δολοφονία του συντέλεσε στο να σταματήσει για πρώτη φορά το μπάσκετ.


Έχασε τον πόθο του για το παιχνίδι, εθίστηκε στο τζόγο, και τελικά ασχολήθηκε με το μπέιζμπολ, θέλοντας να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του πατέρα του. Το 95 ανακοίνωσε την επιστροφή του στο ΝΒΑ και τους Μπουλς που τους βοήθησε να πάρουν το πρωτάθλημα. Σταμάτησε και πάλι το μπάσκετ και το 2000 επέστρεψε ως παίκτης αλλά και συνιδιοκτήτης, πρόεδρος της ομάδας Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Σήμερα ο μάικλ τζόρνταν που πέτυχε σε όλη του την καριέρα 32.292 πόντους, είναι ιδιοκτήτης της ομάδας Charlotte Bobcats και όπως ο ίδιος δηλώνει αυτό που έχει σημασία δεν είναι η νίκη, αλλά να τα δώσεις όλα και να παλέψεις ξεπερνώντας τον εαυτό σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου