Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

DR FEELGOOD, Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ TOY ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ

Ο διαβόητος ψυχίατρος δρ Μαξ Γιάκομπσον ήταν ο αγαπημένος γιατρός πολιτικών και επωνύμων σταρ της δεκαετίας του '60. Ηταν ο άνθρωπος που με τα «θαυματουργά του κοκτέιλ» έκανε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Φ. Κένεντι να τρέχει ημίγυμνος, κουνώντας τα χέρια του σαν μανιακός σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 1962. Είχε βάλει στις φλέβες του για ακόμα μια φορά μεθαμφεταμίνη αναμεμειγμένη με αίμα κατσίκας και προβάτου που μπορούσε να δώσει ενέργεια και να λειτουργήσει ως κατασταλτικό σε πόνο κάθε μορφής. Εφευρέτης του «βιταμινούχου ενεργειακού κοκτέιλ όπως το ονόμαζε, ο άνθρωπος τον οποίο οι μυστικές υπηρεσίες ήξεραν ως «Dr. Feelgood» και το Χόλιγουντ ως «Θαυματουργό Μαξ». ανάμεσα σε αυτούς που είχαν δοκιμάσει τη «μαγική συνταγή» ήταν η σύζυγος του JFK Τζάκι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν η Μέριλιν Μονρόε, Ελβις Πρίσλεϊ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Φρανκ Σινάτρα, Ινγκριντ Μπέργκμαν και πολλοί άλλοι.
Όλα τα μυστικά του γιατρού αποκαλύπτονται στο βιβλίο 2ερευνητών που κυκλοφορεί με τίτλο «Dr. Feelgood. Ο γερμανός δρ Μαξ Γιάκομπσον, έλεγε ότι βοήθησε τον Κένεντι ο οποίος έπασχε από αϋπνίες και δυνατούς πόνους στην πλάτη. Ο ο πρόεδρος θεωρούσε το «κοκτέιλ» θαυματουργό που του ανέβαζε τη λίμπιντο. Δούλευε ασταμάτητα για 72 ώρες χωρίς καφέ και έκανε σεξ όλη τη νύχτα. Ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον δρα Γιάκομπσον το 1960. Του έκανε ενέσεις πριν από το ντιμπέιτ με τον Νίξον και πέταξε μαζί του στη Βιέννη το 1961 όπου θα συμμετείχε σε σύνοδο με τον τότε ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης, Νικίτα Χρουστσόφ. Οταν άρχισε η συζήτηση με τον Ρώσο ηγέτη ο Κένεντι είχε ήδη κάνει τρεις ενέσεις, τραύλιζε, ίδρωνε κι έχανε τα λόγια του.
Ο «Dr. Feelgood» άρχισε να... κουράρει και την Τζάκι όταν έπεσε σε κατάθλιψη μετά τον δύσκολο τοκετό που είχε όταν γέννησε τον Τζον Τζούνιορ. Στην πραγματικότητα οι πλούσιοι και ισχυροί πίστευαν πως η «θαυματουργή» φόρμουλα του γιατρού, η οποία μπορούσε να δώσει ενέργεια και να λειτουργήσει ως κατασταλτικό σε πόνο κάθε μορφής, ήταν ένα μείγμα διαφόρων βιταμινών. Η Μέριλιν Μονρόε, όταν έπαθε κρίση πανικού, λίγο πριν τραγουδήσει το διάσημο  «Happy Birthday, Mr. President» το 1962, ικέτεψε τον δρα Γιάκομπσον για μια δόση και εκείνος της έκανε ένεση στον λαιμό, της έδωσε όμως μεγάλη δόση και μπέρδεψε τα λόγια της». Μεγάλη δόση όμως έδωσε και στην Τέιλορ στα γυρίσματα της «Κλεοπάτρας», τόσο μεγάλη μάλιστα που παραλίγο να τη σκοτώσει, ισχυρίζονται οι συγγραφείς του βιβλίου, ενώ ο Ελβις Πρίσλεϊ άρχισε να παίρνει το «φάρμακο» ύστερα από εντολή του μάνατζέρ του, απόστρατου συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ.

το κοκτέιλ μεθαμφεταμίνης με αίμα κατσίκας και προβάτου τράβηξε την προσοχή του ναζιστικού καθεστώτος, που θέλησαν τη φόρμουλα. Ο Γιάκομπσον, που ήταν Εβραίος, δεν μπορούσε να την αρνηθεί και σε αντάλλαγμα μπόρεσε να φύγει από τη χώρα και εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη. Χρόνια αργότερα, δήλωσε πως το κοκτέιλ του το έδιναν οι ναζί στους στρατιώτες, ενώ πίστευε πως κι ο Αδόλφος Χίτλερ και η ερωμένη του εξαρτήθηκαν σταδιακά από το κοκτέιλ. Στη Νέα Υόρκη, άνοιξε ιατρείο στο Μανχάταν και μέχρι τα τέλη του '60, η συμπεριφορά του άρχισε να γίνεται απρόβλεπτη, αφού έκανε και ο ίδιος χρήση του κοκτέιλ του, ενώ παραλίγο να σκοτώσει και τη γυναίκα του Νίνα από υπερβολική δόση. Αρχισε να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, βλέποντας τουλάχιστον 30 ασθενείς την ημέρα. Το 1969, ένας από τους πελάτες του, ο πρώην προεδρικός φωτογράφος Μαρκ Σο, πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 47 ετών. Τελικά το Γραφείο Ναρκωτικών κι Επικίνδυνων Ουσιών κατάσχεσε τις προμήθειες του γιατρού και ανακλήθηκε η ιατρική του άδεια το 1975. 
Ο Γιάκομπσον έμεινε στο περιθώριο και πέθανε τον Δεκέμβριο του 1979.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου