Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΠΑΒΑΡΟΤΙ

Ένας από τους σπουδαιότερους τενόρους όλων των εποχών, δύο γάμοι, ένα διαζύγιο, 4 κόρες, δύο διαθήκες και μια τεράστια περιουσία που αγγίζει τα 500 εκ. ευρώ. Ο άνθρωπος που με τον πληθωρικό χαρακτήρα του και τα φωνητικά του προσόντα έφερε την όπερα κοντά στο ευρύτερο κοινό, ο Λουτσιάνο Παβαρότι δούλεψε σκληρά και κέρδισε εκτός από δόξα πάρα πολλά χρήματα για τα οποία ακόμη και σήμερα 6 χρόνια μετά τον θάνατο του, σφάζονται οι συγγενείς του.
Γεννήθηκε στη Μόντενα της Ιταλίας στις 12 Οκτωβρίου 1935 και ο μύθος λέει ότι ο μαιευτήρας της μητέρας του Αντέλε, ακούγοντας το κλάμα του νεογέννητου, αναφώνησε «Τι ψηλή φωνή! Θα γίνει σίγουρα τενόρος». Όπως και έγινε. Ο μικρός Λουτσιάνο τραγούδησε για πρώτη φορά σε μία χορωδία, μαζί με τον πατέρα του Φερνάντο, που ήταν αρτοποιός αλλά λάτρης της όπερας και ερασιτέχνης τραγουδιστής. Η απόφαση του να ασχοληθεί με τη μουσική επαγγελματικά ήρθε έπειτα από μία διεθνή διάκριση της Χορωδίας του στα 12 του. Χρόνια μετά ο δίσκος με τα «κλασσικά του Παβαρότι» έγινε ο πρώτος της κλασσικής μουσικής που έφτασε στο Νο 1 της Βρετανίας. Ο Παβαρότι έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στους «Τρεις Τενόρους» με τους Χοσέ Καρέρας και Πλάθιντο Ντομίνγκο. Είχε πολυτάραχη ζωή και ο ασκός του Αίολου άνοιξε με την διαθήκη του όταν απεβίωσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2007 στα 72 του έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Τελευταία του επιθυμία η παραχώρηση αποκλειστικά και μόνο στη δεύτερη σύζυγό του της διαχείρισης της περιουσίας του.
Η διαθήκη του μεγάλου τενόρου με ημερομηνία 29 Ιουλίου, πέντε εβδομάδες πριν από το θάνατο του δηλαδή, ανέφερε ότι αφήνει αποκλειστικά σε εκείνη τις καταθέσεις του, τα ακίνητα στην Ιταλία, τα τρία πανάκριβα διαμερίσματα στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, στα οποία υπάρχουν πίνακες του Ανρί Ματίς με την αξία τους να υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια, 50 πανάκριβα άλογα κούρσας, δεκάδες έργα τέχνης και φυσικά τα πνευματικά δικαιώματα. Η ρύθμιση αυτή, που εξαιρεί τις τρεις κόρες του από τον προηγούμενο γάμο, έγινε λίγες μέρες πριν από το θάνατό του γιατί η προηγούμενη διαθήκη, που είχε συνταχθεί τον Ιούνιο του 2007 μοίραζε την περιουσία στις τρεις κόρες του από τον πρώτο του γάμο, στη τελευταία σύζυγό του και στην 4χρονη κόρη τους Αλις. Οι κόρες που αποκληρώθηκαν, προσέβαλαν την διαθήκη ζητώντας τη νόμιμη μοίρα και ας παραμείνει η Νικολέτα Μαντοβάνι γενική κληρονόμος, κάτι που πέτυχαν τελικά στα δικαστήρια.
Ο πρώτος γάμος του Λουτσιάνο Παβαρότι με την Αντουα Βερόνι διήρκεσε 35 χρόνια και μαζί της απέκτησε τις τρεις κόρες. Ο δεύτερος το 2003 ήταν με την τελευταία γραμματέα του, τη Νικολέτα Μαντοβάνι, με την οποία είχε ήδη σχέση οκτώ ετών αν και την πέρναγε 26 ολόκληρα χρόνια. Με την πρώτη γυναίκα του να μένει μόνη στην Ιταλία μεγαλώνοντας τις τρεις κόρες ήταν αναπόφευκτο ο Παβαρότι που ταξίδευε συνέχεια, να έχει πάντα δίπλα του «γραμματείς», με διπλό ρόλο. Για αρκετά χρόνια είχε ερωμένη την Ιταλίδα Αννα-Μαρία Βέρντε, μετά για 7 χρόνια την Τζούντι Κόβακς από την Ουγγαρία,  αργότερα το μοντέλο Λουκία Ντερίλι. Στην Νέα Υόρκη συνάντησε την τραγουδίστρια Μαντλίν Ρένι που προσελήφθη όμως για να απαντά στα γράμματα που έστελναν οι θαυμαστές. Η Μαντλίν ταξίδευε μαζί του και βρισκόταν διαρκώς δίπλα του εκτός από το ταξίδι στη Μόντενα, στην οικογένειά του. Η Αντουα γνώριζε τη Μαντλίν, αλλά έκανε υπομονή και τελικά πληρώθηκε με 100 εκ. ευρώ για να δώσει το διαζύγιο.

τώρα ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Ο μαέστρος και εγώ: 12 χρόνια με τον μεγαλύτερο τενόρο του κόσμου», έρχεται να ταράξει την χήρα Παβαρότι  Ο προσωπικός του βοηθός Εντγουιν Τινόκο Σίλβα θεωρείται ότι θα βγάλει όλα τα «άπλυτα» στη φόρα αλλά το βιβλίο, αν και είναι έτοιμο, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να φτάσει στην αγορά. Αιτία, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Νικολέτα Μαντοβάνι. 
Ο περουβιανός βοηθός υπέγραψε το 2006 ένα συμβόλαιο μυστικότητας με τον πλούσιο εργοδότη του και βάσει αυτού δεν έχει το δικαίωμα να εκδώσει κάποιο βιβλίο αφιερωμένο στις εμπειρίες του. Οι πιο δύσπιστοι, ωστόσο, θεωρούν πως κάτι πιο σοβαρό θα κρύβεται πίσω από την εμμονή της δεύτερης συζύγου του Παβαρότι στην απαγόρευση κυκλοφορίας της Βιογραφίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου