Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΤΡΑΝΣ ΟΥΚΑΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΕΚΡΥΒΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΑΜΑΖΟΝΑ!

Ο Chris Beck ως μέλος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού ναυτικού πίσω, ήταν ένας συνηθισμένος στρατιωτικός καριέρας. Δυναμικός πολεμιστής, μαχητής που δεν το έβαζε κάτω, ένας ήρωας με μετάλλια τιμής. Όμως μέσα του έκρυβε εδώ και 20 χρόνια ένα μεγάλο μυστικό. Ο πρώην κομάντο της επίλεκτης μονάδας διηγείται στο ηλεκτρονικό του βιβλίο με τίτλο «Princess Warrior» δηλ. Πριγκίπισσα Πολεμιστής τη ζωή του ως γυναίκα, η οποία άρχισε μετά από ορμονοθεραπεία όταν αποστρατεύτηκε από τους ουκάδες.
Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η είδηση για την κυκλοφορία του βιβλίου που περιγράφει την κρυφή ζωή του βετεράνου Κρις Μπεκ που πέρασε 20 χρόνια προσπαθώντας να κρύψει αυτό που είναι. Δεν πιστεύω ότι η ψυχή έχει φύλο, γράφει ελπίζοντας ότι το βιβλίο του θα  βοηθήσει τον κόσμο να θεραπευτεί από το κοινωνικο-θρησκευτικό δόγμα που επιβάλλει την ύπαρξη μόνο δυο φύλων. Το νέο του όνομα είναι Κρίστεν Μπεκ και δεν απαρνείται το παρελθόν. Άλλωστε υπήρξε ένας παρασημοφορημένος Navy Seal που υπηρέτησε το σώμα επί 20 χρόνια, πήρε μέρος σε 13 δύσκολες αποστολές σε όλο τον κόσμο και υπήρξε μέλος της ομάδας SEAL Team 6 που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στο πακιστάν.
Σύμφωνα με την ψυχολόγο Άν Σπέκχαρντ, που έγραψε μαζί του το βιβλίο, «Ο Κρίς, που μεγάλωσε ως χριστιανός σε μια μικρή κοινότητα, ήθελε πραγματικά να γίνει κορίτσι. Αλλά καταπίεσε αυτή την επιθυμία του επί δεκαετίες στα πλαίσια της εκπαίδευσής του ως Navy Seal και των μαχών στο Αφγανιστάν στις οποίες πήρε μέρος». Επιλέγοντας να μην αποκαλύψει την σεξουαλική του ταυτότητα όλα αυτά τα χρόνια μετά την αποστράτευσή του βρήκε το κουράγιο να πει την ιστορία του προσπαθώντας να πρωτοστατήσει, να αφυπνίσει και να αρθεί τελικά η απαγόρευση που επικρατεί στον αμερικάνικο στρατό σχετικά με τους τρανσέξουαλ. Μετά από τη στρατιωτική συνταξιοδότησή ο Beck άρχισε να υποβάλλονται σε ορμονοθεραπεία. Εκοψε τα γένια του και άρχισε να φοράει γυναικεία ρούχα. Το ανακοίνωσε σε όλους από το διαδίκτυο με αυτή την φωτογραφία που στέκεται μπροστά από την αμερικανική σημαία.
Ο Κρις, ο τότε γεροδεμένος γενειοφόρος που πολέμησε σε αφγανιστάν και πακιστάν δεν έδωσε ποτέ λαβές για αρνητικά σχόλια στο στράτευμα γι αυτό και οι συνάδελφοί του σήμερα έμειναν άφωνοι με την κυκλοφορία του βιβλίου του στο άμαζον. Το βιβλίο του αφιερώνεται σε όσους φοβούνται να δηλώσουν την διαφυλία τους. Ο Κρις διηγείται ότι έδωσε πολλές μάχες μέσα του με την κρίση ταυτότητάς του, στα 20 χρόνια της σταδιοδρομίας του στο στρατό, πριν παραδεχτεί σταδιακά ότι είναι γυναίκα. Στα νιάτα του ήταν άριστον αθλητής, φανατικός μοτοσικλετιστής και τελικά ήρωας πολέμου για τους συμπατριώτες του.


 Μια έρευνα του 2011 από τον παναμερικανικό σύλλογο ομοφυλόφιλων εκτιμά ότι το 20 τοις εκατό όλων των Αμερικανών που υπηρετούν στο στρατό είναι γκέι και ζητούν δικαιωματικά να μπορούν να ντύνονται γυναίκες ακόμη και αν δεν έχουν υποβληθεί σε αλλαγή φύλου. Για χρόνια, ο Chris είχε απενεργοποιήσει τη σεξουαλικότητά του, ζώντας ως πολεμιστής καταπιέζοντας όμως τον ευατό του, την ίδια του την φύση. Σήμερα η Beck διαχειρίζεται το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Healing στην Φλόριντα που παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους αμερικανούς βετεράνους πολέμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου