Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΡΟΝΤ ΣΤΙΟΥΑΡΤ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ. ΡΟΚ, ΑΛΚΟΟΛ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΞ

Με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή του, ο Rod Stewart ήρθε στο καλλιτεχνικό προσκήνιο για να μείνει. Πουλώντας πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, δίκαια θεωρείται σήμερα ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Οι φαν του μπορούν τώρα να μάθουν τα πάντα για εκείνον μέσα από την αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί. Ροκ, αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ.


Ο διάσημος τραγουδιστής-σκοτσέζικης και αγγλικής καταγωγής, αναφέρει τις γυναίκες που ξελόγιαζε με τον Ρόνι Γουντ, την παρ ολίγον ερωτική περιπέτεια με την Τζάνις Τζόπλιν, τις τρέλες του με τον Ελτον Τζον και άλλες «πικάντικες» λεπτομέρειες του πολυτάραχου βίου του. Ξεναγεί με χιούμορ τους αναγνώστες στην αρχή της σταδιοδρομίας του από τα πρώτα χρόνια λίγο πριν αφήσει την μακάβρια δουλεία του νεκροθάφτη στο κοιμητήριο του Highgate του Λονδίνου. Τον ανακαλύπτει ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των βρετανικών μπλουζ «Λονγκ» Τζον Μπάλντρι σε μία πλατφόρμα τρένου να παίζει τραγούδια στη φυσαρμόνικα. Τον βοηθάει να μπει στο καλλιτεχνικό κύκλωμα και ο Στιούαρτ ξεκινά να τραγουδάει σε κλαμπ. To 1966, το κλαμπ επισκέπτεται ένας κιθαρίστας από τις ΗΠΑ που εντυπωσιάζεται από τον Στιούαρτ. Ηταν ο Τζίμι Χέντριξ. Την επόμενη χρονιά,  ένας ακόμα Αμερικανός καλλιτέχνης πήγε να τον ακούσει, ο Τζεφ Μπεκ με τον οποίο στα 21 του έφτιαξαν συγκρότημα. Ο Στιούαρτ ονειρεύεται πλούτη και δόξα αλλά ξαφνικά αφήνει έγκυο τη φοιτήτρια Καλών Τεχνών Σουζάνα Μπόφεϊ. Οι εκτρώσεις ήταν εκείνη την εποχή παράνομες και το νεαρό ζεύγος έδωσε το κοριτσάκι με το όνομα Σάρα για υιοθεσία.


Με τον Μπεκ ξεκίνησε περιοδείες και το 1968 γνώρισε την Τζόπλιν. «Δεν θα μπορούσες να τη χαρακτηρίσεις ντροπαλή, πάντα προσπαθούσε να μας ρίξει στο κρεβάτι, είτε εμένα, είτε τον Τζεφ, χωρίς επιτυχία όμως», γράφει στο βιβλίο. Ο καλύτερος φίλος του εκείνη την εποχή ήταν ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Ρόνι Γουντ. Μαζί ξελόγιαζαν τις θαυμάστριές τους και μοιράζονταν το δωμάτιο στο ξενοδοχείο λόγω οικονομίας. Πολλές φορές, περνάγαμε καλύτερα μαζί, παρά με τα κορίτσια, τα οποία συχνά παρατάγαμε στα κρύα του λουτρού για να κάνουμε πλάκες. Το 69 ο Στιούαρτ πήγε στο συγκρότημα δε Faces. Ηταν η εποχή που άρχισε τα ναρκωτικά και η περιγραφή του στιούαρτ κόβει την ανάσα. Στις περιοδείες τους η κοκαΐνη έρεε άφθονη, ενώ ο μουσικός Ιαν ΜακΛάγκαν συνήθιζε να φοράει στο πέτο ένα ψεύτικο γαρίφαλο, το οποίο είχε ψεκάσει με κοκαΐνη, ώστε να μπορεί να σνιφάρει όσο έπαιζαν. Δύο χρόνια μετά το 71 ξεκινά σόλο καριέρα. Εκείνη την περίοδο γνωρίζεται με τον Ελτον Τζον, γίνονται κολλητοί. Λίγο αργότερα, στην παρέα προστίθεται και ο Φρέντι Μέρκιουρι, οι τρεις τους σκέφτονται να κάνουν συγκρότημα με το όνομα, «Μύτη, Δόντια και Μαλλιά», από τα χτυπητά τους χαρακτηριστικά, τελικά όμως η ιδέα δεν προχώρησε.


 Η καριέρα του Ροντ απογειώνεται, παντρεύεται το μοντέλο Αλάνα Χάμιλτον, ενώ είχαν προηγηθεί πολυάριθμες σχέσεις εκ των οποίων το μοντέλο Ντι Χάρινγκτον και η ηθοποιός Μπριτ Εκλαντ.  Εξι χρόνια μετά το διαζύγιό του με την Χάμιλτον το 1990, γνωρίζει το μοντέλο Ρέιτσελ Χάντερ. Αυτός 45 κι εκείνη 21. Παντρεύτηκαν, απέκτησαν δύο παιδιά αλλά χώρισαν το 1999. Το διαζύγιο τον πλήγωσε τόσο, που άρχισε ψυχανάλυση η οποία όμως δεν τον βοήθησε. Το 2007 ο διάσημος καλλιτέχνης παντρεύτηκε το 37χρ. μοντέλο Πένι Λάνκαστερ με την οποία απέκτησε δύο ακόμα παιδιά, το τελευταίο κι όγδοο στη σειρά, τον Εϊνταν το 2011 κι ενώ ήταν 66 ετών.


 Ο Στιούαρτ γράφει στο βιβλίο και για τον τρόμο που ένιωσε όταν διαγνώστηκε καρκίνο του θυρεοειδούς. Το 2004 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κι έκτοτε έχει αναπτύξει έντονο φιλανθρωπικό έργο βοηθώντας οργανώσεις που ασχολούνται με την ασθένεια. Εκτός από την μουσική η άλλη μεγάλη αγάπη του Ροντ είναι το ποδόσφαιρο, και πάθος του η ομάδα του, η σκοτσέζικη Σέλτικ της οποίας δεν χάνει ποτέ παιχνίδι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου