Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΒΛ.ΠΟΥΤΙΝ..

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με μια ασυνήθιστη συνέντευξη αιφνιδίασε και πάλι όλο τον κόσμο, όχι με τις πολιτικές του θέσεις αλλά με ένα πολύ προσωπικό θέμα σπάζοντας έτσι και ένα ρεκόρ αφού τους δύο τελευταίους αιώνες κανένας Ρώσος ηγέτης δεν αποκάλυψε πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή του. Με κοινή του εμφάνιση στη ρωσική τηλεόραση μαζί με την σύζυγό του Λουντμίλα ανακοίνωσαν ότι ο γάμος τους τελείωσε και πήραν διαζύγιο. Η επί τρεις δεκαετίες σύντροφός του επιβεβαίωσε τις φήμες για τον χωρισμό τους που κυκλοφορούσαν στη χώρα εδώ και χρόνια. Δεν ζούσαν μαζί, δεν εμφανίζονταν μαζί στα ΜΜΕ και ο γάμος τους είχε τελειώσει από τη στιγμή που η ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα μπήκε στη ζωή του πανίσχυρου προέδρου.
Το, πρώην πια, ζευγάρι παρακολούθησε την παράσταση μπαλέτου Εσμεράλντα στo αμφιθέατρο του Κρεμλίνου και μετά η Λουντμίλα είπε ότι ο χωρισμός ήταν «πολιτισμένος», τον δέχτηκαν και οι δύο τους κόρες οι οποίες είναι αρκετά μεγάλες και έχουν την δική τους ζωή. Ο Βλαντίμιρ και η Λιουντμίλα είχαν γνωριστεί στην Αγία Πετρούπολη το 1980 όπου σπούδαζε ο Βλαντιμίρ. Η Λιουντμίλα εργαζόταν ως αεροσυνοδός και σπούδαζε ισπανική φιλολογία. Μετά τον γάμο τους εγκαταστάθηκαν στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας στην πρεσβεία της οποίας δούλευε ως Ρώσος πράκτορας της KGB και απέκτησαν δύο κόρες, τη Μαρία και την Κατερίνα 28 και 27 ετών αντίστοιχα. Από τότε όπως γράφεται στον τύπο ο Πούτιν ήταν άτακτος με πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις και ένα παιδί εκτός γάμου με Γερμανίδα. Μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας του συντρόφου της στην προεδρία της χώρας, το 2008, η Λιουντμίλα εμφανιζόταν σπανίως δημόσια, με μόνη εξαίρεση την ορκωμοσία του για την τρίτη θητεία του, τον Μάιο του 2012.
Οι πιέσεις που δεχόταν ο 61ος ετών Ρώσος πρόεδρος, ήταν μεγάλες γιατί η σχέση του με την αθλήτρια ήταν κοινό μυστικό από το 2008 όταν μια σκανδαλοθηρική εφημερίδα της Μόσχας είχε υποστηρίξει ότι ο Πούτιν είναι ερωτευμένος με την χρυσή ολυμπιονίκη της Αθήνας Αλίνα Καμπάεβα. Μυστηριωδώς η εφημερίδα έκλεισε λόγω πτώχευσης, και το σκάνδαλο σκεπάστηκε. Η 30χρονη σήμερα Καμπάεβα, με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, είναι από το 2007 βουλευτής στο κόμμα Ενωμένη Ρωσία που ίδρυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Γνωρίστηκαν το 2004 λίγο μετά την επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει κερδίσει 18 μετάλλια παγκόσμιου πρωταθλήματος,2 ολυμπιακά και 25 μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 
Σε αυτήν την γυναίκα οφείλεται λένε κάποιοι η ικανότητα του προέδρου να γυμνάζεται όπως ένας 25άρης και να επιδίδεται σε ατομικά και βίαια αθλήματα. Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται στην αχανή Ρωσία είναι εάν το ζευγάρι έχει αποκτήσει ήδη παιδί. Οι Μπλόγκερς εδώ και χρόνια γράφουν ότι αυτό το παιδάκι είναι ο διάδοχος του Βλαντιμίρ. Όταν τρία χρόνια πριν φωτογραφήθηκε για την ρωσική vogue η Καμπάεβα κρατώντας αγκαλιά τον μικρό είχε υποστηρίξει ότι είναι ανηψάκι της. Πριν από λίγους μήνες η NEW YORK POST έγραψε ότι το ζευγάρι απέκτησε και μία κόρη το Νοέμβριο του 2012.
Πολλοί λένε ότι ο Πούτιν ακολουθεί το παράδειγμα δυτικών ηγετών, όπως του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του Φρανσουά Ολάντ,  του Νικολά Σαρκοζί που υπέκυψαν στην γοητεία μιας νεότερης γυναίκας. Πάντως το διαζύγιο είναι κάτι συνηθισμένο στη Ρωσία, όπου 700.000 ζευγάρια χωρίζουν κατά μέσο όρο κάθε χρόνο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου