Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΒΙΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ 160 ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΡΟΜΟΥ..

Οι ιστορίες με φαντάσματα εξιτάρουν τους περισσότερους αφού ασκούν πάνω τους μία παράξενη γοητεία, όσο κι αν λένε στον εαυτό τους ότι «φαντάσματα δεν υπάρχουν». Το μυστηριώδες σπίτι του Winchester είναι ένα κολοσσιαίο οικοδόμημα, χτισμένο στα θεμέλια μιας προκατάληψης. Κατασκευάστηκε  από την χήρα του πλουσιότερου εμπόρου όπλων στον κόσμο γιατί τα φαντάσματα αυτών που είχαν σκοτωθεί από τα όπλα Winchester θα στοίχειωναν την ζωή της. Το όραμα έλεγε ότι η κατασκευή δε θα τελείωνε ποτέ όσο εκείνη θα ζούσε. Και έτσι έγινε. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1884 στο San Jose της Καλιφόρνια και συνεχίστηκε ασταμάτητα για 38 χρόνια, μέχρι το θάνατο της Sarah το 1922 στα 83 της.
Οι ήχοι από τα σφυριά και τα πριόνια των 22 ξυλουργών ακούγονταν μέρα και νύχτα. Το σπίτι αναπτυσσόταν ραγδαία, τα οικοδομικά σχέδια τελείωναν σύντομα και κάθε πρωί συζητούσε η Σάρα με τους εργοδηγούς για τα νέα σχέδια του σπιτιού. Κάθε μέρα το οικοδόμημα έπαιρνε άλλη μορφή και έτσι προέκυψε η πρωτότυπη αρχιτεκτονική που βλέπετε. Ούτε ο καταστροφικός σεισμός της εποχής δεν την πτόησε. Το σπίτι των 160 δωματίων που φτάνει ακόμη και τους 7 ορόφους, είναι στοιχειωμένολένε οι Αμερικανοί  και γεμάτο με παράξενες «λεπτομέρειες». 
Αμέτρητες σκάλες που οδηγούν στο ταβάνι. Ντουλάπες που ανοίγουν και εμφανίζονται κενοί τοίχοι. Πόρτες παγίδες που οδηγούν στο κενό. Που ανοίγουν αλλά δεν υπάρχει πάτωμα ή καταλήγουν σε  τοίχους. Μπάνια με γυάλινες πόρτες, άφθονα σχέδια αραχνών, πολύφωτα, κρεμάστρες και σκαλιά, κανονισμένα να υπάρχουν όλα επί 13. Αμέτρητοι θόρυβοι, πόρτες που χτυπούν και τρίζουν, βήματα που ακούγονται τη νύχτα, φώτα που μετακινούνται και χερούλια πόρτας που γυρίζουν μόνα τους. Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται να πιστεύεις σε φαντάσματα για να τρομάξεις από το μέγεθος και την μυστηριώδη πολυπλοκότητα του κτιρίου.
Οι Αμερικανοί το λένε  Winchester Mystery House και τώρα λειτουργεί ως τουριστικό αξιοθέατο. Η προσωπική κατοικία της συζύγου του μεγιστάνα των όπλων William Winchester κόστισε πριν από 130 χρόνια 5,5 εκ δολάρια. Η σάρα κληρονόμησε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια και το 50 τοις εκατό της Εταιρείας όπλων που της έδινε $ 1.000 την ημέρα. Το ποσό αυτό είναι περίπου ισοδύναμο με μεροκάματο 300 χιλ δολ σήμερα. Το αρχοντικό που μοιάζει με λαβύρινθο είναι χτισμένο σε μια πλωτή βάση που του επιτρέπει να μετατοπίζεται ελεύθερα σε σεισμούς. 
Στα 160 δωμάτια, συμπεριλαμβάνονται 40 υπνοδωμάτια, 2 αίθουσες συγκεντρώσεων, 47 τζάκια, 10.000 υαλοπίνακες, 17 τουαλέτες, δύο υπόγεια και τρεις ανελκυστήρες. Έχει χρυσό και ασήμι στους πολυελαίους και χειροποίητα ψηφιδωτά δάπεδα. Οι ανέσεις του σπιτιού ήταν σπάνιες για την εποχή του. Περιλάμβαναν σύστημα θέρμανσης με αέρα, τουαλέτες με υδραυλικές εγκαταστάσειςφώτα αερίου.
Όταν πέθανε η Γουίντσεστερ, όλα τα υπάρχοντά της κληροδοτήθηκαν στην ανιψιά της που ήταν και προσωπική γραμματέα της. Το παράξενο σπίτι πουλήθηκε σε δημοπρασία για $ 135.000  τον Φεβρουάριο του 1923 και έκτοτε άνοιξε για το κοινό. Οι περισσότεροι λένε πως το σπίτι πλέον προστατεύεται από τα φαντάσματα που είχαν έρθει να μείνουν εκεί μετά από πρόσκληση της Sarah Winchester. Η εκκεντρική γυναίκα φαίνεται ότι άρχισε να πάσχει από ψυχοσωματικά προβλήματα μετά τον ξαφνικό χαμό της μονάκριβης κόρης της λίγες ημέρες μετά την γέννα ενώ ο θάνατος του άνδρα της ήταν το τελειωτικό χτύπημα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου