Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΑΡΩΝΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ο Σον Ατγουντ είναι από τις περιπτώσεις ανθρώπων που τα είχαν όλα αλλά τα κατέστρεψαν. Από το ζενίθ έφτασε στο ναδίρ και  τελικά κατάφερε να ισορροπήσει και κυρίως να αποτελέσει σήμερα ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. Η απίστευτη ιστορία του Βρετανού εκατομμυριούχου χρηματιστή Shaun Attwood που έγινε μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ξετυλίχτηκε μέσα από ένα φοβερό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σε όλον τον κόσμο και το είδαν 50 εκ. άνθρωποι.   
 Μεγαλωμένος σε μια μικρή πόλη έξω από το Λίβερπουλ ήταν ο πρώτος από την οικογένειά του που πήγε στο πανεπιστήμιο. Πήρε πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων το 1990 και μπήκε στην χρηματιστηριακή αγορά. Ασφυκτιούσε, όμως, μέσα στο πανάκριβο κοστούμι του και οι καθώς πρέπει συμπεριφορά τον έκανε να θέλει να δραπετεύσει αφού το μυαλό του ταξίδευε διαρκώς. Μεγάλη του αγάπη η rave μουσική και η αχαλίνωτη διασκέδαση, ένας τρόπος ζωής δηλαδή που δεν συμβάδιζε με αυτόν του Άγγλου επιτυχημένου χρηματιστή. Έβλεπε το χρηματιστήριο σαν ένα αναγκαίο «κακό» αν και τα κέρδη του ήταν τεράστια. Έτσι ξαφνικά πήρε τα χρήματα του, παραιτήθηκε από την δουλειά του και  το' ριξε στην τρέλα και στα ναρκωτικά. Δίχως μέτρο, δίχως τύψεις, χωρίς να κάνει δεύτερες σκέψεις, ζούσε μόνο για το σήμερα και για την έξαψη που του προκαλούσαν τα πάρτι. 
Μετακόμισε στο Φοίνιξ κι άρχισε να διοργανώνει rave πάρτι. Μετά από λίγο καιρό ξεκίνησε να εισάγει στις ΗΠΑ μεγάλες ποσότητες χαπιών έκστασι από την Ολλανδία και έφτασε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους της περιοχής. Έγινε προμηθευτής της μεξικανικής μαφίας και μπήκε στο στόχαστρο της ιταλικής μαφίας του «Ταύρου» Σάμι Γκραβάνο. Οι Ιταλοί είχαν φτιάξει απόσπασμα με σκοπό να τον απαγάγουν μέσα από κλαμπ και να τον σκοτώσουν. Ο Σον ήθελε λέει να μυήσει τους Αμερικανούς στην κουλτούρα της βρετανικής rave σκηνής με την οποία είχε μεγαλώσει. Όλα τα πάρτι, όμως, κάποια στιγμή τελειώνουν.
Ο «Άγγλος Σον», όπως ήταν το παρατσούκλι του στην Αριζόνα  δεν άργησε να πέσει στα χέρια της αστυνομίας και να καταλήξει στη φυλακή Maricopa που είναι ένα από τα χειρότερα σωφρονιστικά ιδρύματα με τον πιο σκληρό διοικητή. Εκεί, στα 34 του, το 2002 είδε ανατριχιαστικούς τύπους. Στο διπλανό του κελί ήταν ένας ψυχοπαθής δολοφόνος και ο πρώτος συγκάτοικός του ήταν ένας σατανιστής ιερέας με μια πεντάλφα ζωγραφισμένη στο μέτωπό του, μέλος μιας αίρεσης κανίβαλων που έπιναν αίμα. 
Ο Σον Ατγουντ καταδικάστηκε για ξέπλυμα χρήματος και εμπόριο ναρκωτικών, σε 10 χρόνια φυλάκιση και τελικά μετά από 28 μήνες, το 2004, αποφυλακίστηκε. Εκεί μέσα στο βρώμικο κελί το έριξε στη λογοτεχνία. Διάβασε πάνω από 1000 βιβλία και μελέτησε κυρίως ψυχολογία και φιλοσοφία σε μια προσπάθεια να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του και το παρελθόν του. Άρχισε να στέλνει κείμενα του εκτός φυλακής και σήμερα είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας. Προσπαθεί μέσω της ιστορίας του να διώξει όσο περισσότερα παιδιά μπορεί μακριά από τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Η εμπειρία του στη φυλακή τον έκανε να δει τη ζωή του με άλλο μάτι.
Μοναδική του ασχολία η αφήγηση της ιστορίας του σε σχολεία στη Μεγάλη Βρετανία και σε όσα ευρωπαϊκά σχολεία τον καλούν. Ο 45χρονος θεωρεί υποχρέωση του να βοηθά στην επιμόρφωση των νέων για να μην κάνουν τα ίδια λάθη με εκείνον.  Έτσι, με αυτό τον τρόπο, ο σον άτγουντ μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος του προς την κοινωνία. τα δύο του βιβλία με τίτλους hard time και party time έχουν γίνει ανάρπαστα όπως και άλλα τρία e-book που έγραψε τα τελευταία χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου