Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΦΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝΙ ΚΕΡΤΙΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

6 γάμοι, 6 παιδιά, πολλά εγγόνια και μια περιουσία 60 εκ. δολαρίων. Μπορεί ο Τόνι Κέρτις να έχει φύγει από την ζωή εδώ και 3 χρόνια ωστόσο η άγρια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους απογόνους του καλά κρατεί. Η επιλογή του διάσημου ηθοποιού να αφήσει από 40 χιλ δολάρια μόνο στα εγγόνια και να αποκληρώσει τα παιδιά και τις πρώτες 5 συζύγους του, αμφισβητείται έντονα.
Ο πόλεμος τον απογόνων διεξάγεται κυρίως μεταξύ της δεύτερης συζύγου του Κριστίν Κάουφμαν και της χήρας του Τζιλ Βάντενμπεργκ που βρίσκονται στα δικαστήρια διεκδικώντας μερίδιο από την περιουσία που απαρτίζεται από ακίνητα συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών στο Χόλιγουντ, τη Νεβάδα και τη Χαβάη, έργα τέχνης, αντίκες και πολλά μετρητά. Ο Αμερικανός ηθοποιός όρισε μοναδική του κληρονόμο την κατά 45 χρόνια μικρότερή του και τελευταία σύζυγό του. Η Γερμανίδα ηθοποιός Κριστίν Κάουφμαν, μητέρα της 44χρονης Αλέγκρα και της 46χρονης Αλεξάντρα Κέρτις, εκτιμά πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τη διαθήκη του πρώην συζύγου της. «Ο Τόνι θα πρέπει να βρισκόταν υπό την επήρεια φαρμάκων όταν έγραφε τη διαθήκη του. Δεν θα αποκλήρωνε ποτέ τα παιδιά του εξηγεί και δηλώνει αποφασισμένη να πολεμήσει προκειμένου να πάρουν οι κόρες της αυτά που τους αναλογούν. Η Κάουφμαν μετά το διαζύγιό της από τον Κέρτις, το 1968, ύστερα από πέντε χρόνια γάμου, είχε δηλώσει πως είχαν συμφωνήσει να μη διεκδικήσει τίποτα από την περιουσία του, υπό την προϋπόθεση ότι εκείνος θα εξασφάλιζε οικονομικά τα παιδιά τους.
Για πολλούς ο Τόνι Κέρτις που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 3 Ιουνίου του 1925 από Ούγγρους μετανάστες, αποδεικνύεται άσπλαχνος πατέρας που όχι μόνο δεν έδινε τη δέουσα σημασία στα παιδιά του όσο ζούσε, αλλά τώρα τα αναγκάζει μετά τον θάνατο του να κινηθούν νομικά προκειμένου να εξασφαλίσουν έστω και ένα μικρό μερίδιο από την περιουσία. Η κόρη του και διάσημη ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις δεν έκρυψε ποτέ ότι ο μπαμπάς της επεδείκνυε άθλια συμπεριφορά. Ένας από τους γιους του ο μπέν Κέρτις αισθανόταν τόση πικρία που αρνήθηκε ακόμη και να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του. Η Allegra, το μαύρο πρόβατο όπως έλεγε ο ίδιος ο ηθοποιός λόγω της φωτογράφησης στο Playboy έχει γράψει πρόσφατα ένα βιβλίο που περιγράφει τον πατέρα της ως ένα ναρκομανή «δαίμονα» που δεν της έδωσε ποτέ την ευκαιρία να είναι κόρη του. 
Τι αναφέρει όμως η διαθήκη που συνέταξε πέντε μήνες πριν από τον θάνατό του ο Κέρτις;. άφησε την περιουσία του σε μια εταιρία που η έκτη σύζυγός του, πρώην μοντέλο εσωρούχων Τζιλ ορίζεται ως αποκλειστική εκπρόσωπός του. όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω την ύπαρξη των παιδιών μου και με πλήρη επίγνωση και πρόθεση επιλέγω να μην τους αφήσω τίποτα σε αυτή την τελευταία διαθήκη μου». Το επιχείρημα που προβάλουν οι συγγενείς του στο δικαστήριο είναι το γεγονός ότι ο πατέρας τους έπαιρνε ισχυρά παυσίπονα, φάρμακα τα οποία πιθανότατα είχαν αλλοιώσει την κρίση του.


Ο Curtis, αυτό το μεγάλο είδωλο και ένας από τους πιο ωραίους σταρ του Χόλιγουντ, συνάντησε την Τζιλ το 1993 σε ένα εστιατόριο, και παντρεύτηκαν 5 χρόνια αργότερα, όταν ο ίδιος ήταν 73ων και εκείνη 30. το 2008 μετά την πνευμονία και την καρδιακή προσβολή που τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι παραδέχθηκε ότι πάλευε για χρόνια με τον εθισμό του στις γυναίκες και τον αλκοολισμό. Μαζί με τη γυναίκα που τον στήριξε όσο καμία άλλη είχε ιδρύσει καταφύγιο εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων αλόγων στη Νεβάδα. Ήταν γνωστός για την αδυναμία του στο γυναικείο φύλο και στις κατακτήσεις του συγκαταλέγονταν γυναίκες όπως η Μέριλιν Μονρόε και η Νάταλι Γουντ. 
Ο Tony Curtis παντρεύτηκε την Janet Leigh, μητέρα της Kelly και της Jamie Lee. 2η Σύζυγος η Christine Kaufmann μητέρα της Αλεξάνδρας και της Allegra. 3η Leslie Allen που γέννησε δύο γιους ένας εκ των οποίων ο Νικόλαος πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης το 1994.  4η Σύζυγος η ηθοποιός Andrea Σάβιο, 5η Σύζυγος η Δικηγόρος Lisa Ντόιτς. 
Ο Τόνι Κέρτις έπαιξε σε περισσότερες από 140 ταινίες ενσαρκώνοντας τόσο κωμικούς όσο και δραματικούς ρόλους, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Χέντερσον της Νεβάδα, σε ηλικία 85 ετών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου