Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΖ.Φ.ΚΕΝΝΕΝΤΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Από την μία πλευρά υπήρξε η γοητευτική και υπέρκομψη Τζάκι Κέννεντι που τροφοδότησε τις προεδρικές του φιλοδοξίες και από την άλλη όλες οι άλλες γυναίκες του προέδρου. ασκούμενες στον Λευκό Οίκο, ηθοποιοί και τραγουδίστριες, ιερόδουλες και κοσμικές κυρίες του διεθνούς τζετ σετ, δημοσιογράφοι και γραμματείς, ακόμη και ερωμένες αρχηγών της Μαφίας, όπως η Τζούντιθ Εξνερ η οποία υπήρξε σύντροφος του περιβόητου Σαμ Τζιανκάνα. Ο Τζον Κένεντι, που δολοφονήθηκε στο Ντάλας πριν από ακριβώς 50 χρόνια είχε μία πολύπλοκη σχέση με τις γυναίκες. Ο Αμερικανός πολιτικός, κατάφερε να γίνει ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ για 1000 ημέρες έως τις 22 Νοεμβρίου του 1963 όταν δολοφονήθηκε στο Ντάλας. Δεκαετίες μετά  απροκάλυπτα, άρχισε μια εκστρατεία αποδόμησης του μύθου του JFK με αποτέλεσμα πολλές από τις αδυναμίες που σημάδεψαν τη ζωή του να αποκαλυφθούν στην αμερικανική κοινή γνώμη. Τόσο πριν από τον γάμο του με την Ζακλίν Μπουβιέ όσο και μετά από αυτόν, ο Τζον Κένεντι είχε βρεθεί στην αγκαλιά πολλών άλλων γυναικών.


Η πιο διάσημη από τις ερωμένες του ήταν η Μέριλιν Μονρόε αλλά υπήρξαν και δεκάδες άλλες σύμφωνα με τις φήμες που εξακολουθούν να κυκλοφορούν. Λέγεται ότι είχε μια ακόρεστη όρεξη για σεξ εξαιτίας των φαρμάκων, κυρίως ορμονών, που του χορηγούνταν για να μπορεί να υποφέρει τον διαρκή πόνο που τον βασάνιζε από τότε που, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στον Ειρηνικό, τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η ζωή του JFK υπήρξε μια αδιάλειπτη ακολουθία σεξουαλικών συνευρέσεων με νεαρές γυναίκες όλων των κοινωνικών τάξεων οι οποίες ήταν όλες πανέμορφες και όλες ερωτευμένες μαζί του. όποτε βρισκόταν στη Νέα Υόρκη στο περίφημο Carlyle Hotel  συνήθιζε να περνάει τα βράδια του άλλοτε με την ηθοποιό Αντζι Ντίκινσον επί σειρά ετών ερωμένη του Φρανκ Σινάτρα είχε σχέση με τον JFK το 60, και άλλοτε με τη Μέριλιν Μονρόε η οποία είχε σοκάρει την κοινή γνώμη όταν, στα γενέθλια του προέδρου, 1962 του ευχήθηκε με τρόπο προκλητικά αισθησιακό, με το τραγούδι «Happy birthday, Mr President». 
Η Τζάκι Κένεντι όχι μόνο αποδεχόταν τα πάντα και σιωπούσε, αλλά συνήθιζε να συμβουλεύει τον JFK αναφορικά με το ποια γυναίκα να επιλέξει και ποια να αποφύγει και πως το μοναδικό που δεν ανεχόταν ήταν το να κοιμάται ο άντρας της με τις φίλες της. Το ίδιο έκανε και η μητέρα του η Ρόουζ Κένεντι που είχε κι αυτή κλείσει τα μάτια στη σχέση του συζύγου της Τζόζεφ Κένεντι με την σταρ της δεκαετίας του 1920 Γκλόρια Σβάνσον.
Σύμφωνα πάντως με μια από τις ερωμένες του προέδρου, παρόλο που ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι είχε όποια γυναίκα επιθυμούσε, αγαπούσε μόνο μία, τη γυναίκα του. Η ιστορία του Τζον είναι αναπόσπαστη από την ιστορία της νεαρής Ζακλίν Μπουβιέ, γόνου εύπορης οικογένειας, αιώνιου συμβόλου χάρης και κομψότητας. Η μαθητευόμενη 24χρονη δημοσιογράφος και ο 36χρονος γερουσιαστής παντρεύτηκαν το 1953. Η Τζάκι ενθάρρυνε τον συζυγό της να γράψει το βιβλίο για το θάρρος στην πολιτική, που πήρε το βραβείο Πούλιτζερ. Εκείνη επίσης έκανε εκστρατεία στο πλευρό του όταν ήταν αντιμέτωπος με τον Ρίτσαρντ Νίξον. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις υπόλοιπες. Η γοητευτική υπεύθυνη Τύπου της Τζάκι Κένεντι Πάμελα Τέρνερ υπήρξε ερωμένη του Κένεντι για τρία χρόνια. 
Η Μίμι Aλφορντ Μπέρντσλι, ασκούμενη στον Λευκό Οίκο, ισχυρίζεται πως είχε μια σχέση διαρκείας 18 μηνών με τον Κένεντι η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1962, στα 19 της, πάνω στο κρεβάτι της Τζάκυ. η Τζούντιθ Κάμπελ Εξνερ, δηλώνει ότι είχε μία διετή ερωτική σχέση με τον Κένεντι. Τα διαβόητα πάρτι του και τα παιχνίδια γεμάτα ερωτισμό μέσα και έξω από το νερό στην πισίνα του Λευκού Οίκου με τις δύο γραμματείς του, Φιντλ και Φαντλ βγήκαν στην δημοσιότητα 20 χρόνια μετά τον θάνατο του. στην ιστορία έμεινε και η δήλωση στον Βρετανό πρωθυπουργό Χαρολντ Μακ Μίλαν ότι έχει πονοκέφαλο αν δεν κάνει σεξ κάθε μέρα και με διαφορετική γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου