Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΛΥ ΚΟΛΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ

Ο Jesse, πρώην στρατιώτης, έχασε τα πόδια του στο Αφγανιστάν το 2009 αλλά η ζωή δεν τον εγκατέλειψε. Η τύχη του χαμογέλασε όταν γνώρισε την Kelly, κολυμβήτρια σε κέντρο αποκατάστασης στο Σαν Ντιέγκο. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν πέρυσι. Είναι μία δυνατή, συγκινητική ιστορία αγάπης όπου τα κινητικά προβλήματα δεν στάθηκαν εμπόδιο στη σχέση και το ζευγάρι παραδίδει μαθήματα για τον έρωτα και τη ζωή!.  Η φωτογράφος Sarah Ledford που έμαθε την ιστορία τους, τους ζήτησε να τους φωτογραφίσει και πολύ γρήγορα η τρυφερή και συγκινητική φωτογραφία των δύο νέων κατάφερε να αποσπάσει χιλιάδες likes στο Facebook. Η δύναμη του έρωτα και της αγάπης αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που βλέπετε με τον Jesse Cottle και την σύζυγο του.
H αγάπη τα νικάει όλα, προσπερνά την κάθε δυσκολία. Και όταν μια ηρωική γυναίκα όπως η Κέλλυ αποφασίζει να ανέβει τον δικό της Γολγοθά ενώ θα μπορούσε να έχει μια διαφορετική ζωή τότε το αποδεικνύει. Έχει το κουράγιο και μεταφέρει στην πλάτη της, όποτε χρειάζεται, τον αγαπημένο της από την ημέρα που ανέλαβε την αποκατάσταση του στην κλινική. Ο Jesse Cottle προσχώρησε στην ομάδα των Αμερικανών Πεζοναυτών το 2003 με όνειρο την στρατιωτική καριέρα. Το 2009 όμως στο πολύπαθο Αφγανιστάν την ώρα που επιχειρούσε ως πυροτεχνουργός να αποσυνδέσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό, η βόμβα έσκασε ανάμεσα στα πόδια του με αποτέλεσμα να τα χάσει.. δεν έχασε όμως ποτέ το κουράγιο του.


Ακόμη και χωρίς τα κάτω άκρα είχε θέληση για να ζήσει και να σηκωθεί και πάλι κάποια στιγμή στα πόδια του. Η συνάντηση με την Κέλλυ δεν του άλλαξε απλά την ζωή, ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του. Επί ένα χρόνο περνούσαν μαζί περίπου 15 ώρες την ημέρα και έτσι αναπτύχθηκε το ειδύλλιο. Η Κέλλυ βρήκε στο πρόσωπο του τον άνθρωπο που την γέμιζε, που δεν το έβαζε κάτω, έναν γεννημένο νικητή που δεν έδειχνε την αναπηρία του, αντιθέτως το αντιμετώπιζε ως παροδικό.


Ο γάμος έγινε το 2012 και οι γονείς της όχι απλά σεβάστηκαν την επιθυμία της αλλά υποδέχτηκαν στο σπίτι τους στο Αιντάχο τον Τζέσε σαν παιδί τους. Γρήγορα ο τζέσε περπάτησε και πάλι με τα προσθετικά μέλη, πολύ νωρίτερα απ ότι υπολόγιζαν οι γιατροί του αφού η ψυχική του δύναμη ήταν ανεξάντλητη. Ακόμη και σήμερα έχει μέσα στο μυαλό του τον ήχο της έκρηξης αλλά και ότι ακολούθησε αφού δεν έχασε τις αισθήσεις του και θυμάται καλά την στιγμή που έχασε τα κάτω του άκρα. Κι όμως ακόμη και σήμερα δεν μετανιώνει για εκείνη την ημέρα, και να μπορούσε δεν θα άλλαζε την επιθυμία του να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό. Και φανταστείτε ότι υπήρξαν πάνω από 1.500 ακρωτηριασμοί μετά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και συνολικά πάνω από 16.000 στρατιώτες απομακρύνθηκαν τραυματισμένοι από την εμπόλεμη ζώνη..


Η όμορφη Κέλλυ απέδειξε ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν αξίζει τίποτα μπροστά στον άνθρωπο της που την γεμίζει με ενέργεια, αγάπη και καλοσύνη. Η ιστορία τους είναι μια τρανή απόδειξη αφοσίωσης, πίστης, αγάπης και ευτυχίας δύο νέων και όμορφων ανθρώπων που αποτελούν  πηγή έμπνευσης για όλους γιατί τελικά, πράγματι η αγάπη δεν έχει όρια και όταν κάποιος θέλει κάτι πάρα πολύ, ακόμη και να έχει μια αναπηρία θα το πετύχει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου