Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΡΕΣΚΟ ΑΕΡΑ ΣΕ ΚΟΥΤΑΚΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟΥ!

Ο Tsen είναι ένας από τους 113 Κινέζους δισεκατομμυριούχους και ίσως ο πιο εκκεντρικός σε όλη την Ασία. Μέγας φιλάνθρωπος που δεν σταματά να επιδεικνύει τα πλούτη του. Έχει πουλήσει κονσέρβες με καθαρό... αέρα στους πνιγμένος από την αιθαλομίχλη κατοίκους του Πεκίνου, έχει μοιράσει λεφτά σε σεισμόπληκτους, έχει δαπανήσει σχεδόν 800.000 δολάρια για να αγοράσει κατασκευασμένα στην Κίνα αυτοκίνητα και να τα δώσει σε ανθρώπους που είχαν αυτοκίνητα ιαπωνικής μάρκας. Την παραμονή των Χριστουγέννων διακόσμησε ένα τηλεοπτικό στούντιο με 16 τόνους χαρτονομισμάτων των 100 γουάν (11,89 ευρώ) για να προωθήσει την τρίτη εθνική οικονομική απογραφή. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα... κατορθώματα του Κινέζου Κροίσου της ανακύκλωσης, του 45χρονου Τσεν Γκουανγκ μπιάο ο οποίος για να δοκιμάσει ένα νέο μηχάνημα του δεν δίστασε να λιώσει την μερσεντές του..


Ντυμένος με έντονα χρώματα, έχει μοιράσει εκατομμύρια σε νέους φοιτητές, ερευνητές και αγρότες ενώ έγινε γνωστός στον κόσμο τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο Τσεν ισχυρίστηκε ότι είναι σε συνομιλίες για την εξαγορά της εφημερίδας New York Times με 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Βέβαια οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν. Είναι ο βασιλιάς της ανακύκλωσης στην Κίνα και ελέγχει μεγάλο μέρος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με  φωτοβολταικά και αιολικά πάρκα. Το όνομα του βγήκε από τα κινεζικά σύνορα όταν σκέφτηκε να βγάλει στην παραγωγή φρέσκο αέρα σε κουτάκι αναψυκτικού για του κατοίκους του πεκίνου. Με 80 λεπτά το ένα κουτάκι ο δαιμόνιος επιχειρηματίας κέρδισε τεράστια ποσά αφού πούλησε τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια τεμάχια με φρέσκο αέρα μέσα σε δύο ημέρες. Τα αλουμινένια κουτάκια που περιέχουν καθαρό αέρα από βουνά της Κίνας έχουν πάνω τους την φράση «Ο  Chen είναι καλός άνθρωπος» και φυσικά την φωτογραφία του. Κοστίζουν 80 σεντς, ενώ μέρος από τα έσοδα δίνονται σε φτωχές περιοχές της Κίνας.
Οι κινέζοι  ξέρουν ότι είναι κοντά τους στα δύσκολα όπως το 2008 στον φονικό σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν, όταν έφτασε στην περιοχή με έναν στόλο 60 γερανών και φορτηγών κι όπου έμεινε για 54 ημέρες, δωρίζοντας περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση ενώ μοίρασε σκηνές, τρόφιμα και μετρητά σε άστεγους χωρικούς.  καταχειροκροτήθηκε και κέρδισε δίκαια  τον τίτλο του "top φιλάνθρωπου της Κίνας με τους συμπατριώτες του να τον λατρεύουν ."  Τον Ιανουάριο του 2011, πήγε στην Ταϊβάν και δώρισε 17 εκατομμύρια δολάρια σε μη προνομιούχες οικογένειες. Σε μια ανοικτή επιστολή προς τους μεγιστάνες Warren Buffet και Bill Gates, είχε υποσχεθεί να δωρίσει όλη την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς μετά το θάνατό του αφού γάμος, γυναίκα και παιδιά μάλλον δεν τον απασχολούν. 
Ο Τσεν γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1968 από πολύ φτωχούς γονείς και μάλιστα έζησε μαρτυρικές στιγμές από τους θανάτους του αδελφού και της αδελφής του σε παιδική ηλικία. Του αρέσει η δημοσιότητα αλλά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη ζωή του. το σίγουρο είναι ότι σπούδασε ιατρική και πλούτισε πουλώντας ιατρικό εξοπλισμό πριν μπει στον χώρο των εργοστασίων. Το 2003 ίδρυσε εταιρεία ανακύκλωσης και εκτιμάται πως η προσωπική του περιουσία του αγγίζει το 1 δις δολάρια. 
Ο 45χρονος Κροίσος εμφανίζεται αποφασισμένος να μπει στα ΜΜΕ των ΗΠΑ και εάν αποτύχει η εξαγορά των ΤΙΜΕS θα κάνει πρόταση στο CNN, την Washington Post ή την Wall Street Journal. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου