Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΚΙΡΧΝΕΡ

Η Κριστίνα Κίρχνερ, η 60χρονη, γοητευτική πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας όχι μόνο για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας της αλλά και για τους νέους και ωραίους συνεργάτες που την περιστοιχίζουν. Tανγκό με έναν Μαρξιστή για τη «νέα Εβίτα» λένε οι τοπικές εφημερίδες από τη μέρα που το χαϊδεμένο παιδί της προέδρου ο Αξελ Κισίλοφ, ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών. Ο 43χρονος ο οποίος, όπως ο ίδιος υπερηφανεύεται, «έχει σαγηνεύσει την Κριστίνα»  μπαινοβγαίνει στο προεδρικό μέγαρο 5 φορές την εβδομάδα με την άνεση κάποιου που πηγαίνει στο σπίτι του, με αυτή την περιγραφή ξεκινάει το βιβλίο του ο δημοσιογράφος Φράνκο Λίντνερ με τίτλο «Οι έρωτες της Κριστίνα Κίρχνερ». Παραθέτει μάλιστα περιστατικά και μαρτυρίες για τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε αναπτύξει η πρόεδρος και με 3 άλλες σημαντικές προσωπικότητες της Αργεντινής.
 
Ο υπουργός Οικονομικών Αξελ Κισίλοφ πήρε το σημαντικότερο υπουργείο αν και ΕΕ και ΗΠΑ τον βρίσκουν πολύ «επαναστάτη» για το γούστο τους. στους διαδρόμους του προεδρικού μεγάρου λέγεται πως είναι ο άνθρωπος που έχει τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην πρόεδρο. Αλλοι, ωστόσο, ισχυρίζονται πως εκείνος που υποστηρίζει τον πολιτικό είναι ο γιος της Κίρχνερ, ο Μάξιμος, με τον οποίο είναι στενοί φίλοι. Ο οικονομολόγος έχει εδώ και καιρό αναδειχθεί σε πέτρα του σκανδάλου, καθώς ήταν αυτός που από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ανέλαβε να επανεθνικοποίησει την μεγαλύτερη πετρελαιοβιομηχανία της χώρας και προκάλεσε σοβαρές προστριβές με την Ισπανία αλλά και με την Ευρωπαϊκή Eνωση. Ο Κισίλοφ είναι παντρεμένος με δύο γιους και, πριν φτάσει στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης της Αργεντινής, ήταν γνωστός για την ακαδημαϊκή του καριέρα και τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπέρ του κρατικού παρεμβατισμού. δισέγγονος ραβίνου από την Οδησσό και γιος ψυχιάτρου και ψυχολόγου, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο και έχει επικρίνει σφόδρα την παγκοσμιοποίηση αφού πιστεύει πως η Αργεντινή πρέπει να επιδιώξει να γίνει μία από τις κυρίαρχες βιομηχανικές χώρες στον κόσμο. Η σύζυγός του, Σολεδάδ Κερεϊλάκ είναι και αυτή καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Αϊρες και διδάσκει λογοτεχνία.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα ο 49χρονος πολιτικός, δεξί χέρι της προέδρου επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου, Χόρχε Καπίτανιτς συμπεριφερόταν «σαν ερωτοχτυπημένος έφηβος» με την Κίρχνερ. Χαρακτηριστικό σκηνικό ήταν όταν οι δυο τους είχαν πάει στη Νέα Υόρκη, όπου είχαν πάρει μέρος σε Σύνοδο του ΟΗΕ, ένας από τους σωματοφύλακες της Κίρχνερ τους βρήκε αγκαλιά στο ξενοδοχείο που έμεναν. Προ του Καπίτανιτς είχαν προηγηθεί οι φήμες περί δεσμού με τον 50χρονο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Αμάντο Μπουντού.
Το 2008, έναν χρόνο μετά την εκλογή της στο προεδρικό αξίωμα τον διόρισε υπουργό Οικονομικών παρά τις αντιρρήσεις του άνδρα της και τότε προέδρου Νέστορ Κίρχνερ που αμφέβαλλε για τις ικανότητες του, άλλωστε τότε ήταν περισσότερο γνωστός για την αγάπη του για τη ροκ και τις μοτοσικλέτες. Ο Κίρχνερ, όπως ισχυρίζεται το βιβλίο, ήταν βέβαιος ότι ο Μπουντού είχε ξελογιάσει τη γυναίκα του.



Προτού μπει στο κάδρο των φλερτ, ο Κισίλοφ, υπήρξε μια έντονη φήμη ότι η πρόεδρος είχε γοητευτεί από τους γκρίζους κροτάφους του Ισπανού πρώην δικαστή Μπαλτάζαρ Γκαρθόν, είδωλο στη Λατινική Αμερική για τον αγώνα να δικαστεί ο Χιλιανός δικτάτορας Πινοσέτ. Ο Γκαρθόν μετά τον αποκλεισμό του από τα καθήκοντά του με την κατηγορία των παράνομων υποκλοπών, πήγε στην Αργεντινή και το 2012 η Κίρχνερ τού έδωσε αργεντίνικη ταυτότητα. Στο ίδιο βιβλίο φωτιά ο συγγραφέας αναφέρεται και στον Νέστωρ Κίρχνερ που έφυγε από την ζωή το 2010 και την εξωσυζυγική σχέση του με τη γραμματέα του Μίριαμ Κιρόγκα. Οι φήμες ότι είχαν σχέση κυκλοφορούσαν πολύ καιρό και μάλιστα λεγόταν ότι η κόρη της Κιρόγκα ήταν παιδί του Κίρχνερ. Η 60χρονη Κριστίνα ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στις 10 Δεκεμβρίου του 2007, ενώ το 2011 επανεξελέγη για δεύτερη φορά. 
Με τον Νέστωρ Κίρχνερ παντρεύτηκαν το 1975 και απέκτησαν έναν γιο και μια κόρη ενώ στις αρχές του 2012 υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο του θυρεοειδούς και αργότερα στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου