Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΝΗΣΙ GAIOLA ΠΟΥ ΄΄ΣΚΟΤΩΝΕΙ΄΄ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ..

Η βραχονησίδα Γκαιόλα έχει πάνω της μια πολυτελή βίλα και με ένα μικρό γεφυράκι συνδέεται με μια πιο μικρή βραχονησίδα. Σήμερα μετά από μια σειρά μυστηριωδών γεγονότων δεν μοιάζει καθόλου τυχαίο ότι το νησάκι είναι ακατοίκητο και εγκαταλελειμμένο! Αν και βρίσκεται περίπου 30 μέτρα από την ακτή, στον κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία, και πολλοί λουόμενοι το επισκέπτονται κολυμπώντας, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως καταραμένο. 6 θάνατοι ιδιοκτητών και δύο οικογενειακές κατάρες συνδέονται με το νησί. 


Τα πανέμορφα νησάκια βρίσκονται σε μια προστατευόμενη περιοχή με αρχαιότητες. Εντύπωση προκαλεί από μακριά η μικρή και στενή γέφυρα που μοιάζει με τόξο και τα συνδέει .Το νησί πήρε το όνομά του από τις μικρές σπηλιές που βρίσκονται διάσπαρτες στις ακτές του ενώ παλιά υπήρχε ένας μικρός ναός αφιερωμένος στην Αφροδίτη. Στο Gaiola υπάρχουν πολλά ερείπια από την εποχή των Ρωμαίων που βρίσκονται διασκορπισμένα στον βυθό. Στις αρχές του 19ου αιώνα, το νησί κατοικήθηκε από τον ερημίτη γνωστό και ως «μάγο», ποιητή Βιργίλιο. Λίγα χρόνια μετά κατασκευάστηκε η βίλα που υπάρχει μέχρι και σήμερα και ανήκε στον συγγραφέα Norman Douglas. οι ντόπιοι πιστεύουν ότι είναι καταραμένη η έπαυλη λόγω των ανεξήγητα συχνών θανάτων των ιδιοκτητών του.


Την δεκαετία του 1920, ο 2ος ιδιοκτήτης, ένας Ελβετός που ονομάζονταν Hans Braun, βρέθηκε δολοφονημένος και τυλιγμένος σε μια κουβέρτα ενώ λίγο καιρό μετά σειρά είχε η γυναίκα του που πνίγηκε στη θάλασσα. Και τα δύο εγκλήματα είναι ανεξιχνίαστα. Επόμενος ιδιοκτήτης της βίλας ήταν ο Γερμανός Otto Grunback, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή στην κρεβατοκάμαρα του. Παρόμοια τύχη είχε και ο επόμενος ιδιοκτήτης, ο Maurice – Yves Sandoz, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ένα ψυχιατρείο στην Ελβετία το 1958. Ο Σαντόζ ήταν συγγραφέας και ένας από τους σημαντικότερους πεζογράφους της ελβετικής λογοτεχνίας. Η μακάβρια λίστα των θυμάτων του νησιού συνεχίστηκε με τον Γερμανό βιομήχανο, Bαρώνο Paul Langheim που αυτοκτόνησε μην αντέχοντας την οικονομική καταστροφή. Ιδιοκτήτης του νησιού ήταν και ο δισεκατομμυριούχος Gianni Agnelli που ελέγχει μεταξύ άλλων τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας. Το 1997 πέθανε από καρκίνο ο ανιψιός του στα 33 του Αλμπέρτο Ανιέλι. Το επόμενο πλήγμα ήταν η αυτοκτονία του υιού του Εντοάρντο τον Νοέμβριο του 2000.
Ενός άλλου ιδιοκτήτη επίσης δισεκατομμυριούχου Paul Getty, σχεδόν αμέσως μετά την αγορά του νησιού, κακοποιοί του απήγαγαν τον εγγονό. Ο Πολ Γ΄ είχε την ατυχία να είναι εγγονός του μεγιστάνα των πετρελαίων αλλά και θρυλικού τσιγκούνη, γιος του σερ Πολ Γκετί Β΄, του φιλανθρώπου που έδωσε 140 εκατ. δολάρια σε καλούς σκοπούς αλλά αρνήθηκε να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα του παράλυτου γιου του. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης Gianpasquale Grappone φυλακίστηκε όταν η ασφαλιστική εταιρεία του πτώχευσε πριν από λίγα χρόνια. Μετά από όλα αυτά οι τοπικές εφημερίδες έγραψαν πάλι το 2009 για την κατάρα του νησιού λόγω της διπλής δολοφονίας από 3 νεαρούς του Φράνκο Ambrosio και της συζύγου του Giovanna μέσα στην βίλα τους, απέναντι ακριβώς από το νησί Γκαιόλα. 
Σήμερα η καταραμένη βίλα ανήκει στην περιφέρεια της καμπάνια αλλά ουδείς αναλαμβάνει να την ανακαινίσει και να χρησιμοποιηθεί για κάποιο σκοπό.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου