Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! 5 ΝΑΥΑΓΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ SOS ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΣΕ ΕΡΗΜΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΝ!

Η απίστευτη ιστορία πέντε ναυαγών στα ανοιχτά της Αυστραλίας κάνει τον γύρο του κόσμου αφού θυμίζει έντονα την κινηματογραφική εκδοχή του ναυαγού Tομ Xανκς. Όπως και εκείνος έγραφε στην άμμο βοήθεια έτσι και οι 5 φίλοι έγραψαν SOS σε ένα μικρό νησάκι από άμμο και σώθηκαν!. Τα ελικόπτερα των αυστραλιανών αρχών που τους αναζητούσαν εντόπισαν το τεράστιο μήνυμα βοήθειας που χάραξαν με ξύλα στην άμμο, και τους παρέλαβαν σώους και αβλαβείς εννέα ώρες μετά την παραμονή τους στα βράχια, σε άλλο διπλανό νησάκι. Το βίντεο ντοκουμέντο της διάσωσης δόθηκε στην δημοσιότητα από τις τοπικές αρχές του Kουίνζλαντ.
Αυτό που νομίζαμε πως συμβαίνει μόνο στις ταινίες, τελικά επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά, πως η ζωή ξεπερνά τη φαντασία. Οι πέντε άνθρωποι που έφυγαν από το  Kέσγουικ για ψαροντούφεκο  ναυάγησαν σε ένα βραχώδες νησί έξω από την από την κεντρική ακτή του Queensland της Αυστραλίας. Είχαν αρχικά αγκυροβολημένο το σκάφος τους προκειμένου να βγουν στη στεριά για εξερεύνηση. Ξαφνικά όμως η άγκυρα έσπασε και τα ρεύματα το απομάκρυναν. Οι 3 άντρες και οι 2 γυναίκες δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν ενώ δεν είχαν μαζί τους ούτε ένα τηλέφωνο. Οι έρευνες για τη διάσωσή τους ξεκίνησαν μόνο όταν το σκάφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε μεγάλη απόσταση, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία για την τύχη των επιβαινόντων. 
Μία από τους ναυαγούς, η Λιν Φορμπς-Σμιθ, μίλησε για την περιπέτειά τους. Είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα πως θα έμεναν πάνω στα βράχια χωρίς νερό και φαγητό με μόνο σύμμαχο την ελπίδα. Τα κινητά τους τηλέφωνα και όλα τους τα πράγματα, «έφυγαν» μαζί με τη βάρκα, την πάτησαν όπως είπε σαν μικρά παιδιά. Τότε σκέφτηκαν να γράψουν το μήνυμα στην αμμουδιά και να περιμένουν τη διάσωση, ελπίζοντας πως οι δικοί τους θα ειδοποιούσαν τις αρχές. Τελικά, η έρευνα για τους ναυαγούς ξεκίνησε όταν βρέθηκε το εξάμετρο σκάφος, τυχαία από μια περίπολο του λιμενικού που το παρατήρησε να επιπλέει μεταξύ δυο βραχονησίδων. Περίπου τρεις ώρες αργότερα, ένα ελικόπτερο πέταξε πάνω από το μικρό νησάκι που βρίσκονταν οι πέντε ναυαγοί και ο πιλότος είδε από ψηλά το γιγάντιο SOS. 
Οι 5 φίλοι εκτός από κάποια μικρά ηλιακά εγκαύματα είναι καλά στην υγεία τους και σίγουρα θα θυμούνται για πάντα την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου