Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

Ο έφηβος που βλέπετε στην ασπρόμαυρη φωτογραφία δολοφόνησε μία αυγουστιάτικη νύκτα όλη την οικογένειά του. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, ο ίδιος άνθρωπος είναι ένας αξιοσέβαστος καθηγητής ψυχολογίας σε κολέγιο του Ιλινόις. Και το μέγα ερώτημα που πλανάται είναι έως ποιο βαθμό μπορεί ένα άτομο, το οποίο διέπραξε μία στυγερή μαζική δολοφονία, να εξιλεωθεί και να μεταστραφεί;. Τέτοια δύσκολα ερωτήματα εγείρει η ιστορία του Τζέιμς Ουόλκοτ και του φρικτού παρελθόντος του που είναι μοναδική και έγινε θέμα σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.
Νύχτα 4ης Αυγούστου 1967 σε μία κατοικία έξω από την πόλη Ώστιν του Τέξας, ο 15χρονος τότε Τζέιμς Ουόλκοτ δολοφόνησε με όπλο τη μητέρα του, τον πατέρα του και τη μικρή αδελφή του έτσι αδικαιολόγητα, χωρίς προφανές κίνητρο. Ο πατέρας, Δρ. Γκόρντον Ουόλκοτ, ήταν διευθυντής του τμήματος βιολογίας σε Πανεπιστήμιο του Τέξας. Η μητέρα του, Ελίζαμπεθ Ουόλκοτ, ήταν ενεργό μέλος της τοπικής ενορίας και η μικρή του αδελφή, Λίμπι, ήταν μόλις 17 χρονών. Τα αδέλφια είχαν μόλις επιστρέψει από ένα σόου στο Ώστιν. Η Λίμπι και η μητέρα της πήγαν να κοιμηθούν, ενώ ο πατέρας έμεινε στο σαλόνι για να διαβάσει ένα βιβλίο. Ο 15χρονος Τζέιμς πήγε στο δωμάτιο του, «σνίφαρε» κόλλα, πήρε την 22άρα καραμπίνα του πατέρα του, τον σημάδεψε και τον πυροβόλησε δύο φορές. Έπειτα, κατευθύνθηκε στο δωμάτιο της αδελφής του και την πυροβόλησε στο στήθος και στο πρόσωπο. Η μητέρα του είχε ήδη ξυπνήσει και προσπάθησε να κρυφτεί, μάταια όμως άλλοι δυο πυροβολισμοί της έκοψαν το νήμα της ζωής.
Ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση βγήκε στον δρόμο. Λίγη ώρα αργότερα, μία παρέα παιδιών που επέβαινε σε διερχόμενο αυτοκίνητο τον βρήκε να ουρλιάζει υστερικά και να υποστηρίζει πως κάποιος ξένος μπήκε στο σπίτι του και σκότωσε όλη του την οικογένεια. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και κατά την ανάκριση , ο μικρός λύγισε και αποκάλυψε τα φρικτά του εγκλήματα. Ο Ουόλκοτ παραδέχθηκε την ενοχή του, ενώ μάλιστα δήλωσε ότι είχε σχεδιάσει προ πολλού την πράξη του. Έγινε δικαστήριο όπου ψυχίατροι κατέθεσαν πως πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Η εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική τον βοήθησε αρκετά, η θεραπευτική αγωγή ακολουθήθηκε και μόλις 6 χρόνια μετά πήρε εξιτήριο. Έφτανε μία εικοσάλεπτη συνέντευξη από ειδικούς ψυχιάτρους που έκριναν ότι μπορεί να επανέλθει σε μια φυσιολογική ζωή. Ο Ουόλκοτ επέστρεψε στο σπίτι του, εκεί όπου σκότωσε τους τρεις δικούς του ανθρώπους και άρχισε να ζει με τη σύνταξη του πατέρα του.
Ο Τζέιμς στα 21 του άρχισε το διάβασμα και κατάφερε να κάνει ανώτερες σπουδές και να διοριστεί μάλιστα καθηγητής ψυχολογίας σε κολέγιο στο οποίο διδάσκει επί 27 ολόκληρα χρόνια. Η δημοφιλία του στις τάξεις των φοιτητών είναι πρωτοφανής, έχει φανατικούς λάτρεις του μαθήματός του, έχει βραβευτεί πολλάκις για το επιστημονικό έργο του, ενώ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και σεβασμού από την πλευρά του ακαδημαϊκού περιβάλλοντός του. 
Σήμερα, πέντε δεκαετίες μετά, ο Ουόλκοτ απολαμβάνει το κύρος ενός αξιοσέβαστου καθηγητή και μπορεί οι φόνοι της οικογένειας Ουόλκοτ να ανήκουν στα τραγικά γεγονότα που σημαδεύουν ανεξίτηλα τη συλλογική συνείδηση μιας κοινότητας, ωστόσο ο 65χρονος καθηγητής έδειξε μεταμέλεια και επανήλθε στην κοινωνία καθαρός όπως δηλώνει ο ίδιος. Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τέτοιοι άνθρωποι με δολοφονικά ένστικτα δεν δικαιούνται δεύτερη ευκαιρία.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου