Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ.. ΑΜΠΝΤΑΛΑ Ο 2ος ΚΑΙ ΡΑΝΙΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

Ο Βασιλιάς Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας δεν μοιάζει με κανέναν βασιλιά που έχετε δει ως τώρα. Κυκλοφορεί με την μηχανή του, φορά κοστούμια με το ζόρι, συναναστρέφεται με απλό κόσμο αλλά ταυτόχρονα είναι σκληρός και μάχιμος. 
Ως αρχηγός των ειδικών δυνάμεων της χώρας πιλοτάρει μόνος του μαχητικό αεροσκάφος και δηλώνει έτοιμος να δώσει τέλος στον παραλογισμό του Ισλαμικού Κράτους. Μετά την αποτρόπαιη θανάτωση του Ιορδανού πιλότου που τον έκαψαν ζωντανό, ο βασιλιάς Αμπντάλα διέταξε την εκτέλεση τζιχαντιστών κρατουμένων ενώ Ιορδανικά F-16 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε στόχους τους. Στο πλευρό του πάντα η πιο όμορφη ίσως βασίλισσα του κόσμου, Ράνια, η οποία κατεβαίνει σε πορείες διαμαρτυρίας και δίνει κουράγιο στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες.
Ο αντισυμβατικός Ιορδανός βασιλιάς βρίσκεται στο πεδίο της μάχης και κάθε μέρα προπονείται σκληρά με τους 14.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Δραστηριότητες του, η ελεύθερη πτώση, οι αγώνες ράλι και οι καταδύσεις. Γνωστός και ως «πολεμιστής βασιλιάς», ο 53χρονος έχει εκπαιδευτεί στον Βρετανικό Στρατό ως πιλότος επιθετικών ελικοπτέρων. Με δυτικές σπουδές είναι βασιλιάς της Ιορδανίας από το 99 όταν πέθανε ο πατέρας του βασιλιάς Χουσεΐν. Στον ισλαμικό κόσμο είναι ιδιαίτερα σεβαστή προσωπικότητα, αφού είναι απόγονος της 43ης γενιάς του προφήτη Μωάμεθ. Θεωρείται εκσυγχρονιστής για τα δεδομένα της Μέσης Ανατολής και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια αναπτυσσόμενη οικονομία.
Ο γάμος του Αμπντάλα με την Παλαιστίνια  Ράνια αλ Γιασίντ το 93 έχει αφήσει ιστορία για τη χλιδή του. Η ανθρωπιστική και φιλανθρωπική δράση της συζύγου του, συμπληρώνει την εικόνα του επιτυχημένου ηγέτη, ενώ το γεγονός ότι έχουν μαζί τέσσερα παιδιά, τους πρίγκιπες Χουσεΐν και Χασέμ και τις πριγκίπισσες Ιμάν και Σαλμά, ενισχύει τη δημόσια εικόνα του πετυχημένου οικογενειάρχη. Η 44χρονη Παλαιστίνια με σπουδές σε βρετανικά και αμερικανικά ιδρύματα και προϋπηρεσία στη Citibank και την Apple, μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Αμπντάλα έχει ασχοληθεί με μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων. 
Συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη, έχει την εμφάνιση σταρ του Χόλυγουντ, φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα περιοδικών μόδας ως fashion icon, και έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προάσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας, στην πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε δείπνο όπου μάλιστα η Ράνια συνοδευόταν από έναν παλαιστίνιο με τον οποίο είχε ήδη αποφασίσει να παντρευτεί. Εκείνο το βράδυ όμως στάθηκε μοιραίο και άλλαξε τα πάντα στη ζωή της. το έντονο φλερτ κράτησε δύο μήνες και στη συνάντηση όπου ο αμπντάλα της ζήτησε να παντρευτούν όπως αναφέρει με χιούμορ στην αυτοβιογραφία του, της πρόσφερε ένα σοκολατάκι. Η Ράνια που είναι γνωστή για την αγάπη της στα γλυκά και ιδιαίτερα στις σοκολάτες, του είπε το «ναι» αμέσως. Η ύπαρξη της φώτισε το παλάτι της Ιορδανίας και έδωσε τόση λάμψη και χλιδή στη μοναρχία που ελάχιστοι ιστορικά έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει καταφέρει να δώσει μια κοσμοπολίτικη χροιά και ένα ευρωπαϊκό προφίλ στη χώρα της. 
Η Ράνια λατρεύει την Ελλάδα και την επισκέπτεται συχνά ενώ ο βασιλιάς αμπντάλα που έχει δεχθεί έντονη κριτική για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι λάτρης του χόλιγουντ. 
Μάλιστα έχει κάνει πέρασμα από επεισόδιο της σειράς Star Trek το 1996 και έχει δανείσει ελικόπτερα της ιορδανικής αεροπορίας στους παραγωγούς των ταινιών Transformers για τις ανάγκες των γυρισμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου