Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 30 ΕΤΩΝ. ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΜΑΦΙΑ, ΦΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΙΑΣ 15ΧΡΟΝΗΣ. Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΝΟΙΞΕ..

Τι σχέση μπορεί να έχει το Βατικανό, η Μαφία και η απαγωγή μίας 15χρονης πίσω στο 1983;. Κι όμως η σκοτεινή υπόθεση που έρχεται ξανά στο προσκήνιο ίσως αποδειχθεί ότι ξεπερνά και τους μεγαλύτερους δημιουργούς των διηγημάτων μυστηρίου. Η εξαφάνιση της 15χρονης Εμανουέλα Ορλάντι, κόρης υψηλόβαθμου στελέχους του Βατικανού, πριν από 31 χρόνια έχει προκαλέσει σειρά θεωριών. Η τελευταία που κυκλοφορεί, πραγματικά σοκάρει. Το άτυχο κορίτσι έχει θαφτεί μαζί με μαφιόζο ο οποίος απήγαγε τότε το κορίτσι για να το προσφέρει στα σεξ πάρτι του Βατικανού. Ο τάφος βρίσκεται μέσα σε ξωκλήσι.. 
Ήταν βράδυ Ιουνίου όταν η Εμανουέλα έφυγε από το σπίτι της για να πάει στο Ωδείο, δίπλα στην εκκλησία του Sant'Apollinare, κοντά στην διάσημη Πιάτσα Ναβόνα στην παλιά Ρώμη. Έκτοτε δεν την ξαναείδε κανείς, ενώ μόνο κάποιες ανώνυμες πληροφορίες στην αστυνομία υποστήριξαν ότι είχε μπει σε μία πράσινη BMW εκείνη την ημέρα. Την ίδια περίοδο η Ιταλία και το Βατικανό συγκλονίζονταν ακόμη από την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' από Τούρκο αλλά και από την αυτοκτονία του τραπεζίτη του Βατικανού  Ρομπέρτο Κάλβι. Έτσι οι δύο κυριότερες θεωρίες της εποχής ήθελαν το άτυχο κορίτσι να απήχθη είτε από συνεργάτες του Τούρκου εξτρεμιστή Μεχμέτ Αλί Αγκτσά που επεδίωκαν την απελευθέρωσή του, είτε από ανθρώπους που προσπάθησαν να σιωπήσουν τον πατέρα της για τα οικονομικά «πάρε δώσε» μεταξύ της τράπεζας του Βατικανού και των οργανώσεων της Μαφίας.
το 1990 ο αρχιμαφιόζος  Ενρίκο Ντε Πέντις, γνωστός στα κυκλώματα ως Ρενατίνο, εκτελέστηκε από αντίπαλη ομάδα, σε ενέδρα. Το σώμα του ετάφη με κάθε μυστικότητα σε μία κρυφή και κλειστή στο κοινό εσωτερική αυλή της Βασιλικής του Sant'Apollinare. Ο μαφιόζος τοποθετήθηκε, άγνωστο γιατί, δίπλα σε επιφανείς επισκόπους και καρδινάλιους. Το γεγονός αυτό έμεινε κρυφό για χρόνια, μέχρι που μία καθαρίστρια το αποκάλυψε σε δημοσιογράφο, αλλά το Βατικανό παρέμεινε σιωπηλό. Το 2008 τα πράγματα πήραν νέα τροπή, καθώς ήρθε στο φως μία κατάθεση που άλλαξε τα δεδομένα. 
Η ερωμένη του μαφιόζου μιλώντας στην αστυνομία υποστήριξε ότι η εξαφάνιση της Εμανουέλα συνδεόταν με τον Ρενατίνο. H απαγωγή της φέρεται να αποφασίστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Πωλ Μαρσίνκους, ενός Αμερικανού τότε επικεφαλής της τράπεζας του Βατικανού, ο οποίος είχε πεθάνει το 2006. Οπως υποστήριξε η ερωμένη του μαφιόζου, η απαγωγή και ο θάνατος της Ορλάντι ήταν πράξη εκδίκησης προς το Βατικανό, επειδή η Αγία Εδρα την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην πάρει τοκογλυφικά δάνεια από την Μαφία.
Μια άλλη εκδοχή λέει ότι η Ορλάντι απήχθη στη Ρώμη από μαφιόζους οι οποίοι πριν τη δολοφονήσουν την εξανάγκασαν να λάβει μέρος σε σεξουαλικά όργια με αδίστακτους βιαστές, ξένους διπλωμάτες και μέλη της φρουράς του Βατικανού. Αυτό ισχυρίζεται ο 85χρονος ιερέας Γκαμπριέλε Αμόρθ και μιλά για ένα έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα. Την ίδια ώρα, η οικογένεια της Ορλάντι, 31 χρόνια μετά, ζει ξανά το δικό της εφιάλτη. Η ιταλική αστυνομία αποκάλυψε ότι πράγματι στον τάφο όπου είχε γραφτεί το όνομα του γκάγκστερ με διαμάντια, βρέθηκαν οστά τα οποία δεν ανήκαν στον Ντε Πέντις αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν πράγματι ανακάλυψαν ότι απόμεινε από την μικρή Εμανουέλα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου