Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΜΙΚΡΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ, ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 46 ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ..

Η Ιρλανδή Τζούντι Βαν Νιεκέρκ στα 46 της είναι σήμερα επιτυχημένη και βραβευμένη επιχειρηματίας στη Νότιο Αφρική όπου ζει τα τελευταία 26 χρόνια με τον σύζυγο της. Η γυναίκα αυτή όμως, οπλισμένη με περίσσιο θάρρος και κουράγιο μίλησε δημόσια για το φρικιαστικό παρελθόν με πρωταγωνιστή τον ίδιο της τον αιμομίκτη πατέρα ο οποίος την κτύπαγε και την κακοποιούσε από την στιγμή που η μητέρα της αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι τους. Κι όμως η Τζούντι μετά από μία έκτρωση με τον εσωτερικό της κόσμο να έχει κατεδαφιστεί, βρήκε τον τρόπο στα 20 της να το σκάσει από την χώρα της και να πάει όσο πιο μακριά μπορούσε με κατεύθυνση τη Νότιο Αφρική. Σήμερα δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία της και ζητά όλοι να καταγγέλλουν στις αρχές παρόμοια οικογενειακά δράματα.
Ήταν μόλις έξι ετών όταν η μητέρα της αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας καθώς δεν άντεχε την βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της. Η μικρή Τζούντι δεν μπορούσε να φανταστεί τον Γολγοθά που θα αντιμετώπιζε, όταν έμεινε μονή με τον πατέρα της στα περίχωρα του Δουβλινου. Η φυγή της μητέρας έκανε την συμπεριφορά του πάτερα ακόμα πιο βίαιη αφού αποφάσισε να κρατήσει την κόρη του κλειδωμένη στο σπίτι και να την βάλει να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού. Για χρόνια , ο πατέρας της  την έδερνε και την κακοποιούσε σεξουαλικά. Μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο να την πυροβολήσει στο στήθος γιατί δεν υπάκουγε στις εντολές του. Η  Τζούντι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση αλλά κατάφερε να ξεφύγει τον κίνδυνο. Οταν οι αστυνομικοί την ρώτησαν τι συνέβη, η νεαρή κοπέλα απάντησε ότι η ίδια πάτησε την σκανδάλη χωρίς να το θέλει, υπό το φόβο των αντιποίνων του πατέρα της. το κορίτσι υποχρεώθηκε να σταματήσει το σχολείο για να αναλάβει το ρόλο της νοικοκυράς. Έφτιαχνε πρωινό, καθάριζε και έπλενε στο χέρι τα ρούχα της οικογένειας προσπαθώντας να κρατήσει τον πατέρα της ευχαριστημένο. Ωστόσο, η διαστροφή του δεν είχε όρια.
Η μικρή στα 17 της έμεινε έγκυος και ήθελε να κρατήσει το μωρό για να έχει παρέα στο σπίτι αλλά ο πατέρας της άρχισε να την χτυπάει με γροθιές στο στομάχι για να ρίξει το μωρό όπως και έγινε. Στα είκοσι της, η Τζούντι μετά από απόπειρα αυτοκτονίας με ναρκωτικές ουσίες, αποφάσισε να φύγει από το σπίτι. Απευθύνθηκε σε ένα γραφείο ευρέσεως  εργασίας, βρήκε δουλειά και άνοιξε ένα λογαριασμό στην τράπεζα. Η νεαρή κοπέλα μετακόμισε στο Λονδίνο αλλά ένοιωθε ακόμα βαριά πάνω της την σκιά του πατέρα της και αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Νότια Αφρική. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της Τίνι, στον οποίο διηγήθηκε την οδυνηρή ιστορία.
Ο Τίνι την συμβούλεψε να καταθέσει μήνυση εναντίον του πατέρα της  και τον Οκτώβριο του 2000, άρχισε η δίκη. Ο δικαστής καταδίκασε τον πατέρα της Νώε σε 15ετη φυλακίση, λέγοντας ότι ήταν μια από τις χειρότερες υποθέσεις που είχε εκδικάσει. Η Τζούντι πίστευε ότι είχε τελειώσει με το παρελθόν αλλά χρόνια μετά έλαβε ένα μήνυμα από την αστυνομία. Ο πατέρας της  βρισκόταν στο νοσοκομείο, με τελικό στάδιο καρκίνου του πνεύμονα. 
Η μεγαλόψυχη Τζούντι αποφάσισε να πάει να τον δει και να τον συγχωρέσει.

 «Οταν τον είδα στο κρεβάτι αδύναμο και φοβισμένο, θυμήθηκα μόνο τις καλές στιγμές που περάσαμε μαζί, τα πικνίκ και τα μαθήματα κολύμβησης. 30 χρόνια μετά τα όσα πέρασα, αποφάσισα να τον συγχωρέσω, τον κοίταξα στα μάτια και του είπα ότι τον αγαπώ. Για πρώτη φορά στην ζωή μου, αισθάνθηκα ήρεμη», δήλωσε σε βρετανούς δημοσιογράφους. 
Η Judy van Niekerk είναι επιτυχημένη συγγραφέας στην Νότιο Αφρική και μαζί με τον σύζυγο της έχουν τεράστιες αμπελουργικές εκτάσεις και ένα σύγχρονο οινοποιείο με εξαγωγές κρασιού σε όλο τον ο κόσμο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου