Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

DAVID BOWIE. ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Ως Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς δεν τον ξέρει κανείς, ως Ντέιβιντ Μπάουι όμως γράφει  ιστορία εδώ και 45 χρόνια που βρίσκεται στην δισκογραφία και με τα 30 προσωπικά του άλμπουμ έχει βάλει την σφραγίδα του στην βρετανική και παγκόσμια μουσική σκηνή.
Ο 67χρονος  Ντέιβιντ ανήκει στην κορυφή της μυθολογίας του ροκ, ένας χαμαιλέοντας της σύγχρονης μουσικής, διαμορφωτής κινημάτων και τάσεων, κορυφαίος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Σεξουαλικά πλήρως απελευθερωμένος από τα 60s ήξερε πάντα να προκαλεί με τις ερωτικές του επιλογές, τη φανταχτερή μόδα, το έντονο μακιγιάζ, το προκλητικό του πνεύμα, την εκκεντρικότητα του. Ήταν ο πρώτος που εμφανίστηκε με φουστάνι στη σκηνή και μίλησε το 1972 ανοιχτά για την αμφισεξουαλικότητά του. Ναρκωτικά και σεξ υπήρξαν ανεξέλεγκτα στην ζωή του με μια σειρά από πολύ διάσημες ερωμένες, όπως η Μπιάνκα Τζάγκερ, η Λιζ Τέιλορ, η Μαριάν Φέιθφουλ και η Σούζαν Σάραντον, ενώ από το κρεβάτι του φέρεται να έχει περάσει και ο εξίσου άτακτος ροκ σταρ Μικ Τζάγκερ. Η συγγραφέας Γουέντι Λι μάζεψε άφθονο υλικό για το νέο βιβλίο της, που αποτελεί ουσιαστικά βιογραφία της ερωτικής ζωής του Ντέιβιντ Μπάουι χωρίς την έγκριση του διάσημου τραγουδιστή, και αποκαλύπτει άγνωστες στιγμές μέσα από την κρεβατοκάμαρά του.
Η Λι μελέτησε σε βάθος τη σεξουαλική του ζωή, στην οποία υπήρξε λίγο από όλα-από γκέι μέχρι bisexual και κατ΄ αποκλειστικότητα στρέιτ. Όταν ο Μπάουι γνώρισε την πρώτη του σύζυγο, την Άντζι, είχαν και οι δύο δεσμό με τον ίδιο άντρα, καθώς ήταν η περίοδος που στην προσπάθειά του να κάνει καριέρα στη μουσική βιομηχανία ήταν αποφασισμένος να τα κάνει όλα. "Η Άντζι είχε την ικανότητα να φέρνει σπίτι τα πιο ελευθέρων ηθών κορίτσια, πρόθυμα να κοιμηθούν όχι μόνο με τους ίδιους, αλλά και με όποιον άλλον έμενε σπίτι τους" γράφει η Λι. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στις ΗΠΑ το 1972 ο Μπάουι άρχισε να πειραματίζεται και με τα δύο φύλα, με αποτέλεσμα η Άντζι επιστρέφοντας στο Τσέλσι του Λονδίνου, να δημιουργήσει μια "σεξουαλική φωλιά" στην απέλπιδα προσπάθειά της να τον κρατήσει κοντά της. Εξόπλισε το σαλόνι τους με ένα τεράστιο κρεβάτι καλυμένο με γούνα και διοργάνωνε εκεί τα πιο εκπληκτικά όργια της εποχής, εκεί όλοι έκαναν σεξ με όλους. Ανάμεσα στους τακτικούς θαμώνες ήταν και ο ηγέτης των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, ο οποίος όχι απλά συμμετείχε ενεργά στις σεξουαλικές συνευρέσεις αλλά ο Μπάουι τον προέτρεπε να κάνει σεξ με τη γυναίκα του και ο ίδιος να παρακολουθεί. 
Ο Μπάουι δεν φαινόταν να ζήλευε αφού πίστευε ότι το σεξ είναι κάτι το οποίο πρέπει να απολαμβάνεις και να σε βοηθά να ανοίγει το μυαλό σου. Ένα άλλο πρωινό της δεκαετίας του ’70 όταν η Άντζι επέστρεψε σπίτι μετά από απουσία ημερών, την πλησίασε η οικονόμος και της είπε: «Κάποιος είναι στο κρεβάτι σας». Εκείνη ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα, άνοιξε αθόρυβα την πόρτα και είδε τον Ντέιβιντ και τον Μικ ξαπλωμένους και γυμνούς. Δεν ταράχτηκε, αντιθέτως τους έφτιαξε καφέ και πορτοκαλάδα.  
Ο διάσημος τραγουδιστής σε όλη του την ζωή φλέρταρε διαρκώς με το ακραίο και το σοκαριστικό και έδωσε μια εντελώς διαφορετική διάσταση στην ποπ και ροκ κουλτούρα. Εδώ και λίγα χρόνια κάνει πολύ λίγες εμφανίσεις, τις περισσότερες φορές με την 57χρονη σύζυγό του το πρώην μοντέλο Ιμάν, και σποραδικές συναυλίες ειδικά μετά την εγχείρηση καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε. 
Ο Μπάουι που έχει ανακηρυχτεί ως ένας από τους πιο καλοντυμένους Βρετανούς, έχει έναν 43χρονο γιο από τον πρώτο του γάμο και μια 14χρονη κόρη που απόκτησε με την επί 22χρονια σύζυγο του Ιμάν. Πέρυσι κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο the next day μετά από 10 χρόνια σιωπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου