Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΄΄ΝΤΑΝΤΑΣ΄΄. ΛΗΣΤΕΙΑ, ΒΙΑΣΜΟΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΑ, KAI ΓΑΜΟI..

Η Φραν Ντρέσερ υπήρξε η διασημότερα νταντά της μικρής οθόνης και μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τότε που μας χάριζε ξεκαρδιστικές στιγμές με την χαρακτηριστική της φωνή, η πραγματική της ζωή όμως μοιάζει με ένα άλλο δραματικό σενάριο. Η ιστορία της αν γινόταν ταινία στο Χόλιγουντ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς ακόμη και «επιστημονικής φαντασίας» με διαζύγιο, βιασμό, ληστεία και βαριά αρρώστια, να τη συμπεριλαμβάνουν. Όμως η Φραν Ντρέσερ, η τηλεοπτική «Νταντά» όχι μόνο έζησε όλα τα παραπάνω, αλλά κατάφερε να παλέψει και να βγει νικήτρια με το χαμόγελό της!.
Η αναγνώριση, τα χρήματα και ο γάμος γρήγορα χάθηκαν και μια ληστεία με έναν βιασμό, μια σοβαρή ασθένεια και η αποκάλυψη του συζύγου ότι είναι γκέι άλλαξαν για πάντα την ζωή της. Η Φράν στα 57 της χρόνια, μπορεί να πει κανείς ότι έχει ζήσει τα πάντα. Εκτός από ηθοποιός υπήρξε τραγουδίστρια και πολιτικός, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο και τώρα βρήκε τον άνθρωπο με τον οποίο παντρεύτηκε και της έδωσε νέο νόημα. Έναν λαμπρό Ινδό επιστήμονα, εκείνον που εφεύρεσε το email, τον 49χρονο  Δόκτωρα Shiva Ayyadurai.
Την γνωρίσαμε ως μια νταντά που εννοείται ότι δεν έκανε δουλειές στο σπίτι, ξεχασιάρα και αμελής που δεν πρόσεχε τα ορφανά παιδιά που ήταν σχεδόν παρατημένα από τον πολυάσχολο μπαμπά τους. Φορούσε ρούχα που δεν ταίριαζαν κανονικά σε μια νταντά και αυτό την έκανε ακόμη πιο αξιολάτρευτη, ενώ στο τέλος την ερωτεύτηκε ο τηλεοπτικός μπαμπάς και την παντρεύτηκε!. Η Φραν ξεκίνησε την καριέρα της πρώτα ως μοντέλο και αργότερα μεταπήδησε στην υποκριτική. Το 73 γνώρισε στο λύκειο τον μετέπειτα πρώτο σύζυγό της Πήτερ Μάρκ Τζεΐκομπσον ο οποίος την στήριξε πολύ στα επαγγελματικά της βήματα. Το ντεμπούτο της στην υποκριτική ξεκίνησε το 1977 όταν έπαιξε έναν πολύ μικρό ρόλο στην ταινία «Πυρετός το Σαββατόβραδο». Μετά πήρε μέρος σε πολλές ταινίες αλλά η μεγάλη καθιέρωση για τη Φραν Ντρέσερ ήρθε με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά «Η νταντά» που για εννέα χρόνια έκανε μεγάλη επιτυχία τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. 
Η ιδέα της σειράς ήταν της ίδιας της Φραν και του συζύγου της τηλεοπτικού παραγωγού Μάρκ Τζεϊκομπσον με τον οποίο παντρεύτηκαν στα 21 τους. Το σήριαλ, που βγήκε για πρώτη φορά στη τηλεόραση το 1993, προτάθηκε για 13 βραβεία και έχει κερδίσει ένα Emmy. Κι όμως όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν γνώριζε ότι το 1985 το ζευγάρι έζησε έναν εφιάλτη. 2 κακοποιοί εισέβαλλαν στο σπίτι τους στο Λ.Α και ένας από αυτούς βίασε την Φραν υπό την απειλή όπλου. Την ίδια ώρα ο σύζυγός της Μαρκ, δεμένος και φιμωμένος αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τα πάντα.
Το βασανιστικό μυστικό του ζεύγους αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία μάλιστα μίλησε από την φυλακή ο βιαστής. Τότε η Φραν βρήκε το κουράγιο, το παραδέχτηκε και έγραψε τα συναισθήματα της σε ένα βιβλίο. Όμως η μοίρα της επιφύλασσε και άλλο χτύπημα. Μέχρι να ξεπεράσει το σοκ της επίθεσης οι πόνοι την οδήγησαν σύντομα στον γιατρό και αποκαλύφθηκε καρκίνος του ενδομητρίου. Το 1999 ακολούθησε νυστέρι και θεραπείες και μετά άκουσε τον σύζυγο να της αποκαλύπτει το μεγάλο του μυστικό. Ήταν ομοφυλόφιλος και αποφάσισε να την χωρίσει για να ζήσει με τον φίλο του. Οι πρώην σύζυγοι έκαναν την απίστευτη ιστορία τους, σήριαλ το 2011.
Σήμερα η νταντά αμέσου δράσεως δηλώνει ευτυχισμένη στο πλευρό του Iνδού επιστήμονα και σχεδιάζει την επάνοδο της στην αμερικανική μικρή οθόνη με ένα νέο κωμικό σήριαλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου