Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΟΥ ΖΑΠΛΟΥΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΑΓΗ 1 ΔΙΣ.ΔΟΛ. ΠΟΥ ΕΣΚΙΣΕ Η ΠΡΩΗΝ..

Η επιταγή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αναγράφει το ποσό-μαμούθ των 974,8 εκατ. δολαρίων (δηλαδή 818 εκατ. ευρώ) και είναι στο όνομα της Σου Αν Αρνάλ, πρώην πλέον συζύγου του μεγιστάνα του πετρελαίου Χάρολντ Χαμ. Η είδηση όμως είναι ότι η 60χρονη δικηγόρος δεν αποδέχτηκε το υπέρογκο ποσό για το χρυσό διαζύγιο, αφού προσδοκά να πάρει περισσότερα από 5 δις δολάρια.
Το πρώην αγαπημένο ζευγάρι χώρισε και όπως ήταν φυσικό απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη για το μοίρασμα της περιουσίας. Έτσι το δικαστήριο της Οκλαχόμα αποφάσισε ότι ο Χαμ θα έπρεπε να πληρώσει στην πρώην σύζυγό του κοντά στο ένα δις. Ο ζάπλουτος επιχειρηματίας υπέγραψε την επιταγή και την παρέδωσε στην Σου η οποία όμως την... έσκισε γιατί δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την απόρριψη της προσφυγής που έχει ήδη κάνει στη δικαστική απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου. Η 60χρονη Αρνάλ ήταν παντρεμένη με τον 70χρονο Χαμ επί 26 χρόνια και υποστηρίζει ότι το ποσό που αποφάσισε το δικαστήριο, είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτά που προσέφερε στον σύζυγό της, κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους και τα οποία τον βοήθησαν να χτίσει περιουσία 20 δισ. δολαρίων.


Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην πετρελαική εταιρία αφού η Σου παρείχε νομικές συμβουλές στον βιομήχανο. Δεν υπέγραψαν ποτέ προγαμιαίο συμφωνητικό, απόκτησαν δύο κόρες και 4 υπερπολυτελή ακίνητα με κινητήριο μοχλό τον παγκόσμιο κολοσσό εξόρυξης πετρελαίου Continental, μια εταιρία που ιδρύθηκε από το μηδέν το 1967. Η αίτηση διαζυγίου κατατέθηκε από τη Sue Ann το 2012 με το αιτιολογικό της μοιχείας παρουσιάζοντας μάλιστα στο δικαστήριο οπτικοακουστικό υλικό με το οποίο στοιχειοθέτησε την κατηγορία. Η υπόθεση είχε καταχωριστεί με ψεύτικα ονόματα και έναν χρόνο αργότερα έγινε γνωστό ότι αφορούσε τον Χάρολντ Χαμ που βρίσκεται στην λίστα με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η καθαρή αξία της περιουσία του εκτιμάται σήμερα σε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, από 18 που ήταν πέρυσι λόγω της πτώσης στην τιμή του «μαύρου χρυσού» αν και πολλοί λένε ότι οι λογιστές του έκρυψαν μέρος της περιουσίας. 

Ο Χαμ ήταν το 13ο παιδί μιας φτωχής και αμόρφωτης οικογένειας που ζούσε σε σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο. Απόφοιτος γυμνασίου και διαβητικός από νεαρή ηλικία, έψαχνε να βρει τρόπους για να φτιάξει την ζωή του. Οι γονείς του μάζευαν βαμβάκι και εκείνος δούλευε μέρα νύχτα σε συνεργεία και βενζινάδικα. Στα 22 του ίδρυσε εταιρία μεταφορών καυσίμων με το πρώτο του φορτηγό. Στην συνέχεια ασχολήθηκε μόνο με γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου και μετά από 17 αποτυχημένες προσπάθειες, ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, ανακάλυψε στην Οκλαχόμα φλέβα μαύρου χρυσού.
  
Ήταν το 1990 όταν βρήκε στο υπέδαφος τεράστιο κρατήρα με πετρέλαιο ο οποίος είχε δημιουργηθεί από πτώση μετεωρίτη εκατομμύρια χρόνια πριν. Τα 17 εκ. βαρέλια πετρελαίου έκαναν τον χάρολντ σε μια μέρα δισεκατομμυριούχο. Η Continental αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα τα αποθέματα της αγγίζουν το δις βαρέλια ξεπερνώντας κατά πολύ όλους τους άλλους πετρελαιάδες με εξαίρεση τους άραβες βασιλιάδες. Ο Χαμ εκτός από τις κόρες του Jane και Χίλαρι έχει άλλα τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο με την Judith. 
Τώρα θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η 2η σύζυγος του Σου Αν θα μπει στη λίστα του «Forbes» ως μία από τις πλουσιότερες Αμερικανίδες με τα χρήματα του διαζυγίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου