Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ ΖΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Είναι κόρη του διαβόητου δικτάτορα του Ιράκ που βρήκε φρικτό θάνατο δια απαγχονισμού, μια γυναίκα που έχει ανοιχτά δηλώσει τη στήριξή της στους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους που δρουν στη Συρία και το Ιράκ. Η προκλητική κυρία είναι 49 ετών, ονομάζεται Ραχάντ και είναι κόρη του Σαντάμ Χουσείν. Ο πατέρας της κρεμάστηκε στις 30 Δεκέμβρη 2006 και από τότε ζει εξόριστη στην Ιορδανία, όπου σχεδιάζει κοσμήματα εμπνευσμένα από το Ιράκ και τον Σαντάμ. Από το 2010 η Ιντερπόλ έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, κατηγορώντας της ότι χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στο Ιράκ για να επανέλθει αυτή στην εξουσία και να ολοκληρώσει το όραμα, όπως λέει του πατέρα της.
Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε αποκλειστικές φωτογραφίες από δαχτυλίδια, βραχιόλια και περιδέραια που έχει σχεδιάσει η 49χρονη Ραχάντ και τα οποία πωλούνται σε ένα από τα ακριβότερα κοσμηματοπωλεία της Ιορδανίας. Η Ραχάντ Χουσείν, που έγινε γνωστή διεθνώς ως «Μικρή Σαντάμ» για τις ομοιότητες με τον αδίστακτο πατέρα της, είναι υπό την προστασία της βασιλικής οικογένειας του Αμπντάλα του 2ου που της χορήγησε πολιτικό άσυλο. Όπως όλα δείχνουν αποφάσισε να στραφεί στον χώρο του κοσμήματος με το αξίας 1.700 ευρώ μπρασελέ το οποίο φέρει τιρκουάζ πολύτιμη πέτρα, να δεσπόζει ανάμεσα σε άλλα δημιουργήματα. Αυτό το πανάκριβο πετράδι το είχε χαρίσει ο Σαντάμ στην κόρη του ως δώρο ανέφερε σε συνέντευξή της η Ραχάντ. Στο κολιέ με τον χάρτη του Ιράκ τοποθέτησε το μπριγιάν στο σημείο όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας.
Ζει πλουσιοπάροχα σε βίλα στην ιορδανική πρωτεύουσα Αμμάν, μαζί με τα πέντε παιδιά της, την αδελφή της Rana και την μητέρα τους Sajida. Οι δύο κόρες του σαντάμ είχαν παντρευτεί δύο αδέρφια που ήταν αξιωματικοί του στρατού. Παρόλο που ο δικτάτορας είχε διατάξει την εκτέλεση των γαμπρών του καμέλ και Χούσνι χαρακτηρίζοντας τους ως αποστάτες και προδότες, η Ραχάντ δηλώνει πως έχει συγχωρήσει τον πατέρα της. Στο σπίτι τους βρίσκονται παντού φωτογραφίες του Σαντάμ, άλλωστε τώρα ζουν με τα κλεμμένα χρήματα του ιρακινού κράτους. Ο Σαντάμ είχε προλάβει πριν από την πτώση του να βγάλει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς στις γειτονικές χώρες, κυρίως στην Ιορδανία.
Τώρα η αμετανόητη οικογένεια Χουσείν εξακολουθεί να αγωνίζεται να ανακτήσει την κατασχεμένη περιουσία της αφού πιστεύει ότι είναι προσωπική και όχι κρατική. Γι αυτό τον λόγο έχουν προσλάβει ολόκληρη πολυεθνική δικηγόρων με 12 άτομα και επικεφαλής τον Ιορδανό νομικό Μοχάμεντ Roshdan. Ο δικηγόρος ζήτησε από τον αμερικανό Γενικό Εισαγγελέα την επιστροφή των κοσμημάτων από τα πρώην προεδρικά παλάτια, και τα εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη στιγμή της σύλληψής του σαντάμ στην γενέτειρα του την πόλη Τικρίτ.
η Ραχάντ Χουσείν απασχολεί συχνά τον τοπικό τύπο κυρίως για την εξωτερική της εμφάνιση. Έχουν γράψει κατά καιρούς ότι η 49χρονη είναι η αγαπημένη των πλαστικών χειρουργών. Έχει πάει πολλές φορές στο Νοσοκομείο του Αμμάν για ανόρθωση στήθους, κοιλιοπλαστική, επέμβαση στην μύτη και κάτω από τα μάτια της για να εξαφανίσει τις σακούλες. Προετοιμάζεται, λένε πολλοί, για να κυβερνήσει κάποια στιγμή το Ιράκ..  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου