Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η ΦΑΡΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΡΥΒΕ 100 ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΙΧ-ΑΝΤΙΚΕΣ ΑΞΙΑΣ 40 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ!!

Οι κληρονόμοι του Γάλλου μεγιστάνα των μεταφορών Roger Bailon πραγματικά δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν σε μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη σε γαλλική αγροικία, βρέθηκαν 100 αυτοκίνητα-αντίκες, μοντέλων του 20 και του 30, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 40 εκ. δολάρια. Ο «θησαυρός» ήταν κρυμμένος στη δυτική Γαλλία σε μια φάρμα η οποία βγήκε σε δημοπρασία και τότε ανακαλύφθηκαν αμάξια αντίκες, πολλά εκ των οποίων έχουν αποκτήσει συλλεκτική αξία και είναι δυσεύρετα. 
O πάμπλουτος Γάλλος Roger Baillon είχε τη δεκαετία του ’50 μεταφορική εταιρεία, κέρδιζε πολλά χρήματα και έκανε το κέφι του αγοράζοντας σπάνια αυτοκίνητα. Σκόπευε να τους ξαναδώσει την παλιά λάμψη και αίγλη τους και να τα τοποθετήσει σε μουσείο. Όταν κάποια στιγμή η εταιρεία του με τον τεράστιο στόλο φορτηγών και ρυμουλκούμενων έκανε τον κύκλο της κι άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα αρκετά από αυτά τα αυτοκίνητα πουλήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα αφέθηκαν στη τύχη τους στο αγρόκτημα της δυτικής Γαλλίας. Ξεχασμένα από όλους, ακόμα και από τα παιδιά του Baillon, που τον κληρονόμησαν και «ανακάλυψαν» τη συλλογή του πατέρα τους πολλά χρόνια μετά τα θάνατό του. Με τα χρόνια ο θησαυρός αυτός εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του και τα περισσότερα λαμπερά πετράδια της αυτοκινητοβιομηχανίας, σκούριασαν.
Ο Μπαιλόν ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων που αντιπαθούσε την δημοσιότητα. Σοβαρός και λιγομίλητος δεν αποκάλυπτε ποτέ τις κινήσεις του. Οι δύο του γιοι δεν ήξεραν τίποτα για την ύπαρξή των αυτοκινήτων αρκετά εκ των οποίων δεν βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση αφού ο καιρός και η σκουριά τα κατέστρεψε. Ο Baillon συγκέντρωσε τα αυτοκίνητα μεταξύ 1950-1970 και πέθανε το 2000. Ο γιος του Ζακ, ο οποίος κληρονόμησε τη συλλογή πέθανε πέρυσι και τα εγγόνια του επιχειρηματία όταν άνοιξαν την φάρμα κάλεσαν ειδικούς εκτιμητές. Φεράρι, Porsche, Bugatti, Talbot, Maserati αυτοκίνητα του 50, όλα τους μοναδικά κομμάτια.
Ακόμη και αυτή η μοναδική φεράρι διάσημου πρωταγωνιστή του σινεμά έλιωνε κάτω από τσίγκινα υπόστεγα. Το 1964 ο Γάλλος γόης Alain Delon είχε φωτογραφηθεί στην Cote d’ Azur μαζί με την Jane Fonda μέσα στο προσωπικό του αυτοκίνητο, μια από τις 37 συνολικά Ferrari 250 GT California Spider που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. 
Τα ίχνη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είχαν χαθεί για πάρα πολλά χρόνια για να βρεθεί κάτω από στοίβες εφημερίδων μόλις πριν μερικές μέρες και να αποκαλυφθεί ο άνθρωπος που το είχε αγοράσει από τον Ντελόν. Η τιμή της σπανιότατης Ferrari προσδιορίζεται γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ ενώ μεγάλη αξία έχει και το Talbot-Lago, το οποίο ανήκε στον Αιγύπτιο βασιλιά Φαρούκ. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να  αποκατασταθούν και να πουληθούν σε συλλέκτες μετά την δημοπρασία που θα γίνει στο Παρίσι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου