Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΣΩΖΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ..

Ο παρολίγον θάνατός της σώζει σήμερα δεκάδες παιδιά που έχουν βιώσει την κόλαση της φωτιάς αφού χρηματοδοτεί ιδρύματα και νοσοκομεία. Ήταν εκείνη η στιγμή που η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Carlos Pellas δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ στη ζωή της. Η Vivian ξύπνησε από τις κραυγές του συζύγου της που φώναζε το όνομά της για να τον ακολουθήσει πηδώντας έξω από το φλεγόμενο αεροσκάφος στο οποίο βρίσκονταν.  Και τα κατάφεραν να βγουν από τα απομεινάρια της πτήσης 414 των αερογραμμών της Ονδούρας μόλις λίγα λεπτά πριν εκραγεί. Η Βίβαν ανασύρθηκε με 62 κατάγματα και εγκαύματα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος της. το ζεύγος Πέλλας και άλλοι 8 άνθρωποι σώθηκαν από θαύμα ενώ δεν τα κατάφεραν οι υπόλοιποι 130 επιβαίνοντες..
Η τραγωδία του 1989 συνέβη γιατί οι πιλότοι του Boeing 727 είχαν κάνει κακό υπολογισμό κατά την  προσέγγισή τους στο Αεροδρόμιο και το αεροπλάνο συνετρίβη στα γύρω βουνά.  Ο δισεκατομμυριούχος βασιλιάς της ζάχαρης στη Νικαράγουα, Carlos Pellas, και η σύζυγός του Vivian ήταν τυχεροί. Εκείνη μίλησε για την εμπειρία των ελάχιστων λεπτών που βρέθηκε μεταξύ ζωής και θανάτου: “Θυμάμαι να βλέπω ένα φως και να είμαι μέσα σε ένα τούνελ. Ξαφνικά βρέθηκα έξω από το αεροπλάνο”. Ο σύζυγό της, ο οποίος είχε επίσης υποστεί βαριά εγκαύματα και είχε χάσει τμήμα των δακτύλων του, τη μετέφερε στον πλησιέστερο δρόμο, έκαναν ωτοστόπ σε ένα διερχόμενο φορτηγό και μετά από δύο ώρες μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Αυτή η τραγωδία παρολίγον να κοστίσει στον 34χρονο τότε Carlos όλη τη γιγαντιαία προσπάθεια που είχε καταβάλει προκειμένου να αναστήσει την οικογενειακή αυτοκρατορία παραγωγής ζάχαρης και ατμόπλοιων που ξεκίνησε ο προπάππους του το 1875. Η ίδια η Vivian ήταν τότε 35 ετών κι ένιωσε ότι είχε χάσει τα πάντα. Την ομορφιά της και  την υγεία της. Υποβλήθηκε σε αμέτρητες επεμβάσεις αφού το πρόσωπό της είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Επαιρνε ισχυρές δόσεις μορφίνης για να αντέξει τον πόνο. “Ζούσα στην  κόλαση”, λέει. Σήμερα, με όλα αυτά πίσω της, αλλά όχι και τις αναμνήσεις, μοιάζει τουλάχιστον 10 χρόνια μικρότερη από 60 που είναι στην πραγματικότητα.
Στη Νικαράγουα έφτασε στα 7 της χρόνια και ήταν κόρη ενός πλούσιου Κουβανού επιχειρηματία και ποτέ δεν της έλειψε τίποτα. “Πριν το δυστύχημα ένιωθα ότι δεν έχω σκοπό στη ζωή μου” , λέει. Παντρεύτηκε τον Carlos Pellas στα 22 της και ανέθρεφε τα τρία παιδιά τους. Μετά τον παρολίγο θάνατό της όμως, όλα άλλαξαν. Ανοιξε στη Μανάγκουα ένα κέντρο αποκατάστασης για παιδάκια που είχαν υποστεί εγκαύματα και μέχρι σήμερα έχει θεραπεύσει πάνω από 11.000 ασθενείς, εντελώς δωρεάν.
Στη Νικαράγουα, τα παιδιά καίγονται συνήθως από ατυχήματα στην κουζίνα του σπιτιού τους  ή από τις φωτιές που βάζουν για να κάψουν τα σκουπίδια. Η οικογένεια των Pellas δίνει 3 εκατ. δολάρια το χρόνο στο Ίδρυμα, σε ρευστό και εξοπλισμό, ενώ έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης 50 εκατ. δολαρίων, ώστε , όπως λέει η Vivian, “να διασφαλιστεί το  μέλλον όλων αυτών των παιδιών”. Και όπως λέει πάντα “Όταν παθαίνεις ατύχημα υπόσχεσαι τα πάντα στο Θεό. Το θέμα είναι αν κρατάς κιόλας αυτή την υπόσχεσ稔. 
Ο 62χρονος Κάρλος Πέλλας που φιγουράρει πάντα στην λίστα του Φορμπς, είναι μεγαλομέτοχος σε περισσότερες από 25 εταιρείες στις ΗΠΑ, την Καραϊβική, την Κεντρική Αμερική και τον Παναμά. Ασχολείται με επενδύσεις, τουρισμό, τεχνολογία, αυτοκινητοβιομηχανία, αλκοολούχα ποτά, υγεία, τηλεπικοινωνίες, ψυχαγωγία, real estate και ασφαλίσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου