Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Shia LaBeouf, ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΩΝ

Ο 28χρονος ηθοποιό Shia LaBeouf από πολύ μικρός αναγνωρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Χόλυγουντ, ωστόσο τα προβλήματα με τον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά τον καταστρέφουν σιγά σιγά. 

Ο ηθοποιός που είδε σε νεαρή ηλικία το όνομά του εξώφυλλο στα περιοδικά, που άκουσε τον Steven Spielberg να αναγνωρίζει το ταλέντο του και πολλοί να αναρωτιούνται αν είναι ο νέος Tom Hanks, από ότι φαίνεται δεν μπορεί να διαχειριστεί τη διασημότητα και πέφτει στην παγίδα της αυτοκαταστροφής. Μεθύσια, επεισόδια, συλλήψεις, εκκεντρικές δηλώσεις και εμφανίσεις από έναν ηθοποιό που στα 28 του τα έχει όλα, ή σχεδόν όλα. 
Ο πατέρας του βετεράνος στον πόλεμο του Βιετνάμ, αυστηρός έως βίαιος  και αλκοολικός, η μητέρα του, νοικοκυρά εβραϊκής καταγωγής, του διάλεξε το όνομα Σαία που σημαίνει «δώρο Θεού», και ήταν ένα δώρο θεού για εκείνη. Άλλωστε είχε καλύτερη σχέση μαζί της αφού είναι νωπές στην μνήμη του οι επισκέψεις με τον πατέρα του στις συνεδριάσεις των ανώνυμων αλκοολικών αλλά και όταν τον σημάδευε με ένα όπλο κάθε φορά που τσακώνονταν. Ο πατέρας του γρήγορα μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης από την  ηρωίνη και πολλοί λένε ότι ο γιος του βαδίζει στα χνάρια του. Το διαζύγιο των γονιών του, τον πόνεσε και η οικογένεια διαλύθηκε αφού ο Τζέφρυ Λαμπέφ μπήκε στην φυλακή για απόπειρα βιασμού το 1981.
Ο Σάια γεννήθηκε το 1986,  στην ηλικία των 10 ετών άρχισε τις εμφανίσεις stand-up κόμεντι σε μικρές σκηνές ώσπου έγινε γνωστό από το κανάλι της Ντίσνεϋ. Έπαιξε στην πρώτη του ταινία το 2003 και μετά τον γνώρισε όλος ο κόσμος από τους «Τρανφόρμερς». Το Μάρτιο του 2008 συνελήφθη γιατί παρενοχλούσε τους πελάτες ενός μπαρ ενώ ήταν μεθυσμένος. 4 μήνες αργότερα, τράκαρε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο. Επιτέθηκε ουρλιάζοντας στους αστυνομικούς που πήγαν στο σημείο και αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Του αφαίρεσαν την άδεια οδήγησης και τα πρόστιμα έπεσαν βροχή. Το 2011 σε ένα μπαρ μια θαυμάστρια του ζήτησε αυτόγραφο κι εκείνος αρνήθηκε βρίζοντάς την. Ο LaBeouf ήταν ξανά μεθυσμένος και η συμπεριφορά του ενόχλησε το φίλο της κοπέλας. Τσακώθηκαν, έπαιξαν ξύλο και κατέληξε ματωμένος και κουλουριασμένος στο δρόμο έξω από το μπαρ. 
Τον Ιανουάριο του 2013, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Κανών, ο ηθοποιός δείχνει ήσυχος έως τη στιγμή που τον ρωτούν για τις ερωτικές σκηνές του έργου NYmphomaniac. εμφανίζεται με σμόκιν και χαρτοσακούλα στο κεφάλι που έγραφε Δεν είμαι πλέον διάσημος. Αποχώρησε από τη συνέντευξη τύπου 10 λεπτά μετά την έναρξή της επικαλούμενος μάλιστα την ατάκα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και ηθοποιού  Ερίκ Καντονά «Όταν οι γλάροι ακολουθούν τη βάρκα, είναι γιατί πιστεύουν ότι οι ψαράδες θα ρίξουν σαρδέλες στη θάλασσα» και όλοι είναι βέβαιοι ότι η απάντησή του είναι αποτέλεσμα απαγορευμένων ουσιών.
Τον περασμένο Ιούνιο αποφάσισε να παρακολουθήσει το μιούζικαλ Καμπαρέ και την ώρα της παράστασης ο ηθοποιός κάπνιζε και φώναζε. Στις συστάσεις δεν συμμορφώθηκε και όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί, εκείνος τους έβριζε, τους έφτυνε, τους δάγκωνε μέχρι που συνελήφθη. Τότε  κυκλοφόρησε η φήμη ότι προχώρησε σε εθελούσια εισαγωγή σε ίδρυμα αποτοξίνωσης για να αποφύγει τα κάγκελα της φυλακής. 
Πριν από λίγα χρόνια ο κομίστας Ντάνιελ Κλόους τον κατηγόρησε πως του έκλεψε διαλόγους από μια δική του ιστορία προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για μια ταινία. Ο ΛαΜπέφ το παραδέχθηκε και αναρτώντας ένα μήνυμα στο διαδίκτυο, ζήτησε συγγνώμη δημοσίως από τον συγγραφέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου