Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΥΛΒΕΣΤΕΡ ΣΤΑΛΟΝΕ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΡΟΔΙΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ήρωες δράσης όλων των εποχών, ο ιταλοαμερικανός έγινε θρύλος από τους κινηματογραφικούς χαρακτήρες του μποξέρ Ρόκι Μπαλμπόα και του βετεράνου του Βιετνάμ Τζον Ράμπο. Ο Σιλβέστερ Σταλλόνε είχε πατέρα κομμωτή και μητέρα αστρολόγο, πρώην χορεύτρια και μάνατζερ στην πυγμαχία γυναικών και γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1946 στη Νέα Υόρκη. Όπως γράφει ο συγγραφέας Τοντ Γκλίσον στο βιογραφικό βιβλίο για τον ηθοποιό, η χαρακτηριστική όψη του με το στραβό στόμα ήταν αποτέλεσμα λάθους στη γέννησή του όταν κόπηκε νεύρο του προσώπου το οποίο του δημιούργησε αργότερα προβλήματα στην ομιλία. Τα μάγουλα, τα χείλη και η γλώσσα του παρέμειναν παράλυτα από τις πρώτες του αναπνοές. Πιτσιρικάς μεγάλωσε μέσα σε εχθρικό οικογενειακό περιβάλλον με καθημερινούς τσακωμούς των γονιών του. Όταν το ζευγάρι χώρισε τα προβλήματα του «Σλάι» και του αδερφού του Φρανκ θα κλιμακώνονταν όταν τους έστειλαν να ζήσουν σε ανάδοχη οικογένεια.
Οι καυγάδες άφησαν το στίγμα τους στον ψυχισμό του νεαρού μαθητή τον οποίο χτυπούσαν και  κορόιδευαν τα άλλα παιδιά για την άσχημη ομιλία και το περίεργο ανάστημά του. Στα 14 του αφού είχε αποβληθεί από 10 σχολεία, κατέληξε σε ειδικό γυμνάσιο για προβληματικά παιδιά. Παρά τις δυσκολίες ο Σλάι κατάφερε να περάσει στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και να φοιτήσει για ένα διάστημα στο τμήμα θεατρικών σπουδών, πριν τα παρατήσει τελικά για να κυνηγήσει το όνειρο της υποκριτικής. Ο Σταλόνε έκανε μπόλικες δουλειές του ποδαριού για να επιβιώσει. Καθάριζε κλουβιά ζώων στον ζωολογικό κήπο του Central Park, δούλεψε ως ταξιθέτης σε θέατρα και κινηματογράφους, ήταν πορτιέρης και μπράβος σε κέντρα ενώ δεν δίστασε να εμφανιστεί ακόμα και σε πορνογραφική ταινία το 1970.
Πήγε σε πάνω από 300 στούντιο, για να περάσει από διάφορες οντισιόν αλλά δεν πήρε ούτε ένα μικρό ρόλο. Στα 30 του αποφάσισε να πουλήσει τα κοσμήματα της πρώτης γυναίκας του Sasha Czack χωρίς να της το πει, και εκείνη τον χώρισε. Τον άφησε με το μόλις ενός έτους παιδί τους. Αργότερα τα βρήκαν και έκαναν άλλο ένα γιο. Η οικονομική του κατάσταση δεν μπορούσε να καλύψει ούτε την τροφή του παιδιού του με αποτέλεσμα να πουλήσει τον σκύλο του για 50 δολάρια για να μπορέσει να το ταΐσει. Το 1975 και ενώ καθόταν σε μπαρ παρακολούθησε στην τηλεόραση αγώνα πυγμαχίας του Μoχάμεντ Άλι με τον Τσάκ Γουέπνερ. Έχοντας ζήσει από πιτσιρικάς τον κόσμο του μποξ στο γυμναστήριο της μητέρας του στη Φιλαδέλφεια, άρχισε να γράφει δειλά-δειλά ένα σενάριο. 2 χρόνια μετά το πούλησε για 25,000 δολάρια με τον όρο να είναι εκείνος πρωταγωνιστής.
Η ταινία ΡΟΚΥ έκανε πάταγο σε όλο τον κόσμο και το 1977 ήταν υποψήφια για 10 Όσκαρ και τελικά πήρε ένα. Εκείνος κέρδισε το πρώτο του εκατομμύριο και το όνομά του έγινε διάσημο. Μέχρι το 1990 θα γράψει άλλες 5 συνέχειες. Θα γίνει σεναριογράφος, παραγωγός, σκηνοθέτης και ηθοποιός και θα σπάει τα ταμεία. Ως Τζον Ράμπο με 4 ομώνυμες ταινίες θα βάλει συνολικά στην τσέπη του πάνω από 120 εκ. δολ.
Ο Σταλλόνε βοηθούσε επί 26 χρόνια τη ναρκομανή ετεροθαλή αδερφή του Τόνι Αν Φίλιτι που πέθανε πέρυσι, καταβάλλοντας 17 χιλ δολ το μήνα για ιατρικά έξοδα, κλινικές αποτοξίνωσης και ψυχοθεραπείες. Μετά τον πρώτο του γάμο έκανε άλλους δύο. Το 1985 παντρεύτηκε την ηθοποιό Brigitte Nielsen και το 97 παντρεύτηκε το μοντέλο Jennifer Flavin, με την οποία απέκτησε 3 κόρες. 
Ο 68χρονος ηθοποιός, το 2012 έχασε τον 36χρονο γιο του Σέιτζ από καρδιακή προσβολή αφού έπασχε από χρόνια στεφανιαία νόσο.  

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρον και άκρως πληροφοριακό άρθρο για τη ζωή του ηθοποιού και ανθρώπου Σιλβέστερ Σταλόνε!
    Μια διόρθωση μόνο. Η ταινία Ροκι(1976) κέρδισε τρία Όσκαρ (σκηνοθεσίας, ταινίας και μοντάζ ) και όχι ένα όπως αναφέρεται στη στήλη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή