Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΙΓΚΑΝ, Ο PLAYBOY TOY ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΑ

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν ηθοποιός, κυβερνήτης της Καλιφόρνια και ο 40ός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο γηραιότερος μάλιστα που εξελέγη ποτέ στα 69 του. Θεωρείται από την πλειοψηφία των Αμερικανών ως ένας από τους πλέον πετυχημένους και πιο δημοφιλείς προέδρους αφού είχε το κοινό του από τότε που έπαιζε σε ταινίες του χόλιγουντ. Τώρα 11 χρόνια μετά τον θάνατο του μια νέα βιογραφία του, φέρνει στο φως πικάντικες λεπτομέρειες από την ερωτική ζωή του, όταν ήταν ένας από τους ανερχόμενους κινηματογραφικούς αστέρες. Το βιβλίο «Ερωτικό τρίγωνο: Ρόναλντ Ρίγκαν, Τζέιν Γουάιμαν και Νάνσι Ντέιβις» αναφέρεται στο... χαρέμι του Ρίγκαν που αριθμούσε πάνω από 50 διάσημες γυναίκες.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα Ντάργουιν Πότερ, ο Ρίγκαν είχε ερωτικές σχέσεις με διάσημες ηθοποιούς όπως η Μέριλιν Μονρόε, η Ντόρις Ντέι, η Λάνα Τάρνερ, η Τζόαν Μπλόντελ. «Ολες τους μιλούσαν με τρυφερότητα για τον Ρίγκαν, ακόμα και αν δεν συμμερίζονταν τις πολιτικές του πεποιθήσεις» τονίζει ο συγγραφέας. Στις ερωτικές του εξορμήσεις, ο Ρίγκαν συνοδευόταν από τον επιστήθιο φίλο του Ερολ Φλιν, έναν από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές της εποχής του ο οποίος είχε καυχηθεί κάποτε πως είχαν παρελάσει από το κρεβάτι του 12.000 γυναίκες. 
Οι δυο τους νοίκιαζαν τρία δωμάτια στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Gardens of Allah. Οι υπεύθυνοι των στούντιο θεωρούσαν ότι οι νεαρές σταρ θα κέρδιζαν σε δημοτικότητα, εμφανιζόμενες στο πλευρό ενός γοητευτικού ηθοποιού και τις ωθούσαν στην αγκαλιά του Ρίγκαν. Ο πρώτος του γάμος το 1940,  με την ηθοποιό Τζέιν Γουάιμαν, δεν σταμάτησε την πολύπλευρη ερωτική δράση του. Σύντομα δημιούργησε εξωσυζυγική σχέση με την Αν Σέρινταν, ενώ η σύζυγός του κοιμόταν με τον ηθοποιό Λιου Αϊρις. Ο γάμος τους διαλύθηκε το 1948 αφού είχαν αποκτήσεις τρία παιδιά.
Ο Ρίγκαν δεν άργησε να βρει την επόμενη ερωτική του σύντροφο, στο πρόσωπό της νεαρής Μέριλιν Μονρόε. Ο σκηνοθέτης Φίλ Κάρλσον έκανε τις συστάσεις σε ένα πάρτι και θυμάται ακόμα τον διάλογο: «Ο Ρίγκαν της είπε ότι είναι συγκλονιστική και αυτή του απάντησε, με το γνωστό της ύφος, “θα είμαι ακόμα πιο συγκλονιστική, όταν με γνωρίσεις καλύτερα”». Μετά την σχέση του με την Μονρόε, ο Ρόναλντ σχεδίαζε να παντρευτεί την γνωστή ηθοποιό Ντόρις Ντέι αλλά ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα τη νεαρή ηθοποιό Νάνσι Ντέιβις η οποία τότε είχε δεσμό με τον Κλαρκ Γκέιμπλ. Η Ντέιβις αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ και ο ερωτευμένος Ρόναλντ αποφάσισε από πλειμπόι με άστατη ερωτική ζωή να γίνει υπόδειγμα συζύγου και πάτερα των τριών παιδιών τους.  
Από το κρεβάτι του άτακτου προέδρου  όμως φέρεται να πέρασε και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ως ανήλικη ξελόγιασε τον -36χρονο τότε- μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ και μάλιστα την πρώτη κιόλας φορά που πήγε σπίτι του για να συζητήσει ένα ρόλο. «Ο Ριγκαν μου φερόταν λες και ήμουν ενήλικη και αυτό μου άρεσε. Καθίσαμε στον καναπέ του και μπορούσα να καταλάβω ότι με ήθελε, αλλά δίσταζε να κάνει την πρώτη κίνηση. Οπότε πήρα εγώ πρωτοβουλία εκμυστηρεύτηκε σε στενή της φίλη η Τέιλορ. 
Ο Ρίγκαν απεβίωσε το 2004 σε ηλικία 93 ετών ενώ είχε επιζήσει σε απόπειρα δολοφονίας του το 1981 69 μέρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος, από ένα 30χρονο ψυχοπαθή που τον πυροβόλησε στο στήθος για να εντυπωσιάσει, όπως είπε, τη νεαρή τότε ηθοποιό Τζόντι Φόστερ
Σχεδίασε την δολοφονία αφού είδε την ταινία Taxi Driver στην οποία υπήρχε μία σκηνή παρόμοια με το γεγονός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου