Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΣΕ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!

Τα καταφύγια πολυτελείας για την Ημέρα της Κρίσης, αυξάνονται διαρκώς σε πολλές μεριές του πλανήτη. Η μόδα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ αλλά το πιο ακριβό όλων των εποχών χτίστηκε υπογείως στην Γερμανία και σας το παρουσιάζουμε. Ένα καταφύγιο πέντε αστέρων σε γερμανικό χωριό για μια καταστροφή του κόσμου που δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα έρθει.
Μπορεί να αντέξει πυρηνική έκρηξη, σεισμούς, τσουνάμι και σχεδόν κάθε άλλη καταστροφή, ενώ παράλληλα προσφέρει ανέσεις πολυτελείας σε όσους επιλέξουν αυτό το υπόγειο καταφύγιο επιβίωσης. Το κόστος του Vivos Europa One που κατασκεύασε ο Αμερικανός Robert Vicino στο καταπράσινο δάσος του Rothenstein στη Γερμανία, αγγίζει τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και προορίζεται για κροίσους, βασιλιάδες και αρχηγούς κρατών οι οποίοι σε περίπτωση καταστροφής και Αποκάλυψης πρέπει να φυγαδευτούν. 
Το γερμανικό καταφύγιο είναι αλεξίσφαιρο και μπορεί να προστατεύσει την ανθρωπότητα από βόμβες και επιθέσεις πυρηνικών και χημικών όπλων. Διαθέτει πισίνες, θέατρα, γυμναστήρια, εστιατόρια και κάθε οικογένεια στο συγκρότημα θα μπορεί να επιλέξει ένα διαμέρισμα 250 τετραγωνικών μέτρων με τις δικές της προδιαγραφές. Επίσης έχει και τη δική της υπηρεσία μεταφοράς με ελικόπτερο. Νοσοκομεία, αρτοποιεία, κάβες, σ/μ, αίθουσες διδασκαλίας, τηλεοπτικός σταθμός και κέντρο κράτησης συμπληρώνουν την υπόγεια πολιτεία.
Στα δεκάδες δωμάτια μπορεί κάποιος να βρει δερμάτινους καναπέδες, μαρμάρινα πατώματα και τεράστιες τηλεοράσεις με ίντερνετ. Επιπλέον οι ένοικοι διαθέτουν τούνελ διαφυγής με πόρτες που ανοίγουν από μέσα, έχουν ακόμη και τρένα σε αναμονή. Τα καταλύματα είναι πλήρως εξοπλισμένα με τρόφιμα και άλλους πόρους και σχεδιασμένα να λειτουργούν αυτόνομα  έως και 1 χρόνο. Το υπόγειο συγκρότημα των 76 στρεμμάτων μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 6.000 άτομα.
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes το 5άστερο καταφύγιο που ήταν παλιά στρατιωτική βάση από την περίοδο του ψυχρού πολέμου, διαθέτει αμέτρητες σήραγγες, το καθένα σπίτι έχει το δικό του σύστημα ασφαλείας ενώ όλες οι πόρτες είναι από χάλυβα έχουν αεροστεγές κλείσιμο. Επίσης διαθέτουν το δικό τους σύστημα νερού, ηλεκτρικής ενέργειας και αυτόνομα συστήματα κλιματισμού, Το πρώτο καταφύγιο του 57χρονου κατασκευαστή βρίσκεται στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, το οποίο πούλησε ήδη προς 50.000 δολ. για 100 μ2 που αντιστοιχούν ανά άτομο. Όπως πιστεύει ο ιδιοκτήτης εξαιτίας των σύγχρονων παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών, των στοιχείων ιστορικής καταστροφής και των παγκόσμιων κλιματικών αλλαγών, είναι ιδιαίτερα συνετό να έχει κανείς ένα σχέδιο και ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που το χρειαστεί.
Το κόστος των νέων διαμερισμάτων-καταφυγίων στην Γερμανία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αλλά σύμφωνα τον Robert Vicino πολλές πλούσιες οικογένειες έχουν ήδη ενδιαφερθεί για το απροσπέλαστο καταφύγιο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου