Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ BRUNO MARS ΚΑΙ ΤΗΣ 11ΧΡΟΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ, ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ..

Ακούγοντας το τραγούδι του Bruno Mars, το «Just The Way You Are», η 11χρονη Zούμα Thorpe κατάφερε να μιλήσει ξανά, να σταθεί στα πόδια της μετά από νοσηλεία στην εντατική και να αφήσει άφωνους τους γιατρούς. Είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2013 όταν ξεκληρίστηκε η οικογένεια της. Σε μια στιγμή έχασε την έγκυο μητέρα της 30ετών και τις δύο αδερφές της, 8 και 5 ετών, όταν ένας 48χρονος μεθυσμένος οδηγός, πέρασε με κόκκινο και τσαλάκωσε με το φορτηγό του το αυτοκίνητο της οικογένειας. Μόνο η Ζούμα και η 12χρονη αδερφή της βγήκαν ζωντανές από τα συντρίμμια με πολλά τραύματα. 
Είναι από τις φορές που η μουσική μπορεί να δώσει δύναμη και να χαρίσει ζωή σε κάποιους ανθρώπους. Αυτό συνέβη και με την μικρή μαθήτρια. Η θεραπεία της ήταν πολύ δύσκολη και οι συγγενείς με τις νοσοκόμες έβαζαν να ακούει συνέχεια το αγαπημένο της τραγούδι από τον Bruno Mars κάθε βράδυ για μήνες ολόκληρους. Το διάστημα που έκανε λογοθεραπεία, προκειμένου να επανέλθει, η Thorpe άρχισε να το σιγοτραγουδάει. Τότε το νοσηλευτικό προσωπικό έστειλε μια επιστολή στον δημοφιλή τραγουδιστή. Όταν ο Bruno Mars έμαθε για τη συγκεκριμένη ιστορία, ήθελε να κάνει ένα δώρο στην ιδιαίτερη θαυμάστριά του. Έτσι, λοιπόν σε μία από τις συναυλίες του μπροστά σε 20.000 φανατικούς οπαδούς του, στο Κλίβελαντ, κατέβηκε από τη σκηνή και τραγούδησε μόνο γι' αυτήν το αγαπημένο της τραγούδι, μάλιστα στο τέλος της έδωσε την κιθάρα του, ένα αρκουδάκι και μια αγκαλιά. το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να δεχθεί η 11χρόνη που γύρισε στην ζωή..
Σχεδόν το 70 τοις εκατό των ασθενών που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση δεν επιβιώνουν και όσοι επιζούν από τέτοια ατυχήματα  συχνά μένουν με κάποια ιδιαιτερότητα, δεν μπορούν να περπατήσουν, να μιλήσουν ή ακόμη και να φάνε μόνοι τους. Οι γιατροί λένε ότι το τραγούδι βοήθησε και ουσιαστικά έσωσε τη ζωή της μικρής. Η μουσικοθεραπεία έκανε την Zούμα να ανακάμψει πιο γρήγορα από ότι περίμεναν. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε ζωντανά μια συγκινητική αφιέρωση ο Μπρούνο Μαρς. Ο βραβευμένος με Grammy 29χρονος  ποπ σταρ είχε κάνει το ίδιο και για την εκλιπούσα μητέρα του Μπερναντέτ το όνομα της οποίας είχε γράψει στα ντραμς του. η 55χρονη απεβίωσε το καλοκαίρι του 2013 ύστερα από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Ο Peter Hernandez όπως είναι το πραγματικό του όνομα είχε την μουσική στο dna του αφού μεγάλωσε στη Χονολουλού της Χαβάης από οικογένεια μουσικών. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του τραγουδά και χορεύει με πρότυπα τον Μάικλ Τζάκσον και τον Έλβις Πρίσλευ ενώ συμμετείχε και σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Ο Μαρς με τα όμορφα ερωτικά του τραγούδια και τη φωνή ενός αγγέλου, όπως λένε οι φαν του, έχει κερδίσει 2 βραβεία Grammy και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 11 εκατομμύρια album και 68 εκατομμύρια singles παγκοσμίως. Τέσσερα από αυτά συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων σε πωλήσεις όλων των εποχών. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης μας έχει συνηθίσει να ασχολούμαστε μόνο με τη καταπληκτική δουλειά του χωρίς να δίνει ποτέ αφορμή για σχόλια που αφορούν στην προσωπική του ζωή αν εξαιρέσει κανείς την περιπέτεια με την δικαιοσύνη το 2011 όταν βρέθηκε πάνω του μικρή ποσότητα ναρκωτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου