Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΤΑ 120 ΕΚ. ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ!!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν ταυτιστεί στη συνείδηση όλων μας με το κρύο και τα χιόνια, όμως στο «Νησί των Χριστουγέννων» όλα είναι καλοκαιρινά! Το νησί που ανήκει στην Αυστραλία και βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, ξεχωρίζει για τις εκπληκτικές αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα περίπου 120 εκ. κόκκινα καβούρια που το κατοικούν μαζί με 1400 ανθρώπους.
Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά την ημέρα των Χριστουγέννων του 1643 από τον καπετάνιο William Mynors της Εταιρίας πλοίων Ανατολικής Ινδίας, που περνούσε από την περιοχή. Όμως δεν κατέβηκε να το επισκεφθεί. Το 1777  όταν ο εξερευνητής Τζέιμς Κουκ έφτασε στο νησί δεν κατοικούσαν άνθρωποι αλλά μόνο πτηνά. Από το 1958 ανήκει γεωγραφικά στην Αυστραλία με αρχηγό κράτους την βασίλισσα της κοινοπολιτείας Ελισάβετ. Οι κάτοικοι του είναι ένα κράμα Κινέζων, Καυκάσιων και Αυστραλών που ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό. Στο νησί υπάρχουν χωριά με την ονομασία Λονδίνο, Παρίσι, Πολωνία και Τενεσί. Είναι βασικός προορισμός αναπαραγωγής για τα κόκκινα καβούρια που κατακλύζουν δρόμους και ακτές σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.
Τα πρώτα καβούρια που φτάνουν σε μήκος τα 11 εκατοστά εμφανίζονται στις ακτές του Νησιού στα μέσα Νοεμβρίου. Από κάθε σημείο του τροπικού δάσους, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης του νησιού, κατευθύνονται προς τις ακτές. Σιγά σιγά καταλαμβάνουν κάθε σπιθαμή γης στο νησί, στο οποίο περιοχές ολόκληρες αποκλείονται και τα οχήματα ακινητοποιούνται. Οι Αρχές κλείνουν δρόμους και πάρκα, στήνουν οδοφράγματα και κατασκευάζουν περιφράξεις, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες. Στήνουν ακόμη και γέφυρες για να τα διευκολύνουν.
όπως βλέπετε έχουν το χρώμα της φωτιάς και μοιάζουν σαν ένα τεράστιο χαλί που καλύπτει τα πάντα. Χάνονται στα σκοτεινά βάθη του ωκεανού όπου θα ζευγαρώσουν και θα αναπαραχθούν. Μερικές εβδομάδες αργότερα το δρομολόγιο θα επαναληφθεί, προς την αντίθετη κατεύθυνση όμως. Από τη θάλασσα θα αναδυθούν, εκτός από τους ευτυχείς γονείς, εκατομμύρια λιλιπούτεια κατακόκκινα καβουράκια τα οποία θα κατευθυνθούν προς τα γνωστά λημέρια τους. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή και ολοκληρώνεται στις αρχές του Γενάρη.
Κιριτιμάτι είναι η κανονική ονομασία του νησιού που αποτελεί το μεγαλύτερο από τα 33 νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού που απαρτίζουν το κράτος του Κιριμπάτι. Όλα τα νησιά είναι κοραλλιογενείς ατόλες με το Νησί των Χριστουγέννων να είναι η μεγαλύτερη ατόλη στον κόσμο!. Βρίσκεται πολύ κοντά στη γραμμή αλλαγής της ημερομηνίας και οι κάτοικοι είναι από τους πρώτους που βιώνουν το ξεκίνημα κάθε νέας ημερολογιακής ημέρας. Επιπλέον, αυτή η απομακρυσμένη ατόλη είναι μια από τις πιο σημαντικές αναπαραγωγικές εστίες για τα θαλασσοπούλια των τροπικών περιοχών ενώ διαθέτει  16 είδη φυτών που είναι μοναδικά και δεν βρίσκουμε σε άλλο μέρος του κόσμου!. 
Το νησί των Χριστουγέννων είναι φημισμένο σε όλο τον κόσμο και για το καζίνο του, όπου διάσημοι εκατομμυριούχοι απ όλο τον κόσμο καταφθάνουν εκεί με τα προσωπικά τους τζετ για να παίξουν..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου