Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΛΗΣ, 18 ΜΗΝΩΝ, ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ..

Το μικρό κόκκινο αυτοκίνητο που οδηγούσε η 25χρονη Λιν Γκρόσμπεκ μόλις έχει ανατραπεί και έχει πέσει στα παγωμένα νερά του ποταμού της πόλης Spanish Fork, στη Γιούτα των ΗΠΑ. Πίσω, στο παιδικό κάθισμα βρίσκεται δεμένη η μόλις 18 μηνών κόρη της Λίλη.  Επί 14 ώρες το μωρό έμεινε μέσα στο ποτάμι, νηστικό, βρεγμένο και πεινασμένο. Ένας ψαράς που βλέπει το αυτοκίνητο ειδοποιεί την αστυνομία και μόλις φτάνουν οι πρώτοι διασώστες διαπιστώνουν ότι το κοριτσάκι είναι ακόμη ζωντανό.
Την ώρα που προσεγγίζουν το ιχ 4 αστυνομικοί, ακούν μια απαλή γυναικεία φωνή να ζητά βοήθεια. Βοήθεια σώστε το μωρό μου από το μισοβυθισμένο αυτοκίνητο ήταν τα λόγια. Η μικρή Λίλυ ήταν παγωμένη και τραυματισμένη αλλά ακόμη ζωντανή. Όπως δήλωσαν αργότερα το ότι υπήρχε πιθανότητα να είναι κάποιος ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο, τους παρακίνησε να δώσουν τα πάντα. Έβαλαν λένε σε κίνδυνο τη δική τους ζωή μπαίνοντας στα παγωμένα νερά του ποταμού. Εάν δεν άκουγαν τη φωνή, πιθανότατα δεν θα επιχειρούσαν και το μωρό δεν θα είχε ανασυρθεί ζωντανό από τα συντρίμμια. Η Λίλυ σαν από θαύμα επέζησε σε δριμύ ψύχος δίπλα στη νεκρή μαμά της. Οι δηλώσεις των αστυνομικών όμως έκρυβαν ένα μεγάλο μυστήριο αφού η 25χρονη μητέρα είχε βρει σχεδόν ακαριαίο θάνατο σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πως ζητούσε βοήθεια για το μωρό της 14 ώρες μετά το τροχαίο;.
Η Λιν επέστρεφε πολύ αργά το βράδυ από το σπίτι των γονιών της όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προσέκρουσε σε προστατευτική τσιμεντένια μπάρα της γέφυρας, αναποδογύρισε και  έπεσε στο ποτάμι. Αν δεν παρατηρούσε το σημείο του ποταμού κάτω από την γέφυρα ο ψαράς τότε η μικρή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται εκτός κινδύνου, δεν θα ζούσε. Με την κατάσταση της υγείας του μωρού να παρουσιάζει βελτίωση, οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν πώς κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για 14 ώρες ενώ τα νερά του ποταμού ήταν εξαιρετικά παγωμένα.
Σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται η μικρή Λίλυ, βρίσκεται στην αγκαλιά του παππού της και παρακολουθεί παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση ενώ η υγεία της παρουσιάζει βελτίωση. Κανείς από τους διασώστες δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση. Πλάι στο ποτάμι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ακούσει κανείς μια γυναικεία φωνή. Όπως λένε, πιθανότατα, έζησαν μια μεταφυσική εμπειρία, σαν η μητέρα, από τον άλλο κόσμο να τους καλούσε να μπουν στο ποτάμι και να προλάβουν να βγάλουν από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου το παιδί της ζωντανό. Είτε πρόκειται για ομαδική παραίσθηση είτε απλά για κάτι διαφορετικό που δεν μπορεί να εξηγήσει η ανθρώπινη λογική, γεγονός είναι ότι μια ανθρώπινη ζωή, μόλις 18 μηνών, σώθηκε από θαύμα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου