Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ο ΖΑΠΛΟΥΤΟΣ ΣΕΙΧΗΣ ΜΑΝΣΟΥΡ, ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ!

Ο Άραβας Σείχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν είναι ένα από τα δεκαεννέα παιδιά της βασιλικής οικογένειας των ηνωμένων αραβικών εμιράτων, έχει προσωπική περιουσία 15 δις δολάρια όταν όλη η οικογένεια έχει περίπου ένα τρις. Στα 44 του χρόνια αγοράζει ότι του αρέσει όπως η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μαντσεστερ Σίτι, η πολυτελής θαλαμηγός «Topaz» των 400ων εκ. δολ ή η βρετανική τράπεζα barclays.  Είναι λάτρης της Ελλάδας και πάει συχνά στα Επτάνησα και την Ελούντα στην Κρήτη. Τον περασμένο Αύγουστο λοιπόν μετά το τέλος των διακοπών του εκεί θέλησε μόνο 3 πράγματα να αγοράσει. 8 αλανιάρες κότες, σταφύλια και ένα νησάκι. Τι να πει κανείς για τις παραξενιές και τα γούστα των πλουσίων.

Ο σεΐχης, που είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όταν έφυγε από το Ηράκλειο αεροπορικώς,  μαζί με τις δεκάδες αποσκευές του φόρτωσε στο ιδιωτικό learjet τέσσερα τελάρα με σταφύλια και οκτώ κότες που ταξίδεψαν στο Αμπού Ντάμπι. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Μανσούρ όσο και ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας ενδιαφέρονται να αγοράσουν το όμορφο νησάκι Ντία που βρίσκεται 6 ναυτικά μίλια από το Ηράκλειο. Τα προβλήματα όμως είναι πολλά καθώς η Ντία είναι προστατευόμενη περιοχή Natura, λόγω της πολύ σημαντικής βιοποικιλότητας ενώ έχει και εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Έχει έκταση 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ στα Βόρεια υπάρχουν άλλα δύο μικρά νησάκια, το Παξιμάδι και το Πεταλίδι. Το νησί έχει μέγιστο ύψος τα 220 μέτρα με σχεδόν μοναδικό τοπίο τις πέτρες και τους θάμνους.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι έρευνες που πραγματοποίησε ο Γάλλος ωκεανογράφος Jacques-Yves Cousteau το 74 αναζητώντας την χαμένη Ατλαντίδα ανάμεσα στην Κρήτη και τη Σαντορίνη. Εκτός από 7 αρχαία ναυάγια στη Ντία, ο Κουστώ ανακάλυψε στο βυθό τα Κυκλώπεια τείχη που ήταν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο λιμάνι της Κνωσού.
Ο ζάπλουτος σείχης μανσούρ, ετεροθαλής αδελφός του σημερινού προέδρου των ΗΑΕ είναι και πρόεδρος δικαστηρίου στο Άμπου Ντάμπι, συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια πολλών εταιριών επενδύσεων και εξόρυξης πετρελαίου, έχει όμιλο ΜΜΕ, ενώ έφτιαξε μία νέα ομάδα που θα παίξει στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τη New York City FC. Θέλει να την κάνει υπερδύναμη όπως την Μάντσεστερ Σίτι για την οποία δαπάνησε 600 εκ. δολάρια. Μια ομάδα που βρισκόταν στη σκιά της Γιουνάιτεντ, χωρίς κάποια σπουδαία επιτυχία και με μέτριο ρόστερ, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει υπερδύναμη
Ο 44χρονος αγαπημένος γιος του Εμίρη του Αμπού Ντάμπι, σπούδασε και πήρε πτυχίο στις διεθνείς σχέσεις από το  πανεπιστήμιο του άμπου ντάμπι. Μεγάλη του αγάπη τα πανάκριβα άλογα κούρσας ενώ ως αναβάτης έχει κερδίσει μια σειρά από αγώνες στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος διοργανώνει στην πατρίδα του το μεγαλύτερο φεστιβάλ αλόγων κούρσας στον κόσμο.
Ο Mansoor παντρεύτηκε την Alia bint Mohammed bin Butti Al Hamed στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και απόκτησαν ένα γιο τον Zayed. 
Το 2005 παντρεύτηκε τη Manal bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum  και απόκτησαν τέσσερα παιδιά, δύο κόρες και δύο γιους. Στα άμεσα σχέδια του είναι η κατασκευή γηπέδων για την αγαπημένη του Μάντσεστερ Σίτι δαπανώντας 200 εκ. πετροδόλαρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου